VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)tirsdag 16. mars 2010

Boktips, Den levende have


Nå er jeg på nattevakt og med meg i sekken har jeg alltid med meg blader/bøker. Med temaer innen hage selvfølgelig. Jeg er veldig glad i bøker. Jeg liker å ha de fremme slik at jeg og besøkende lett kan bla i dem. Det er ikke bare på nattevakter jeg har hagebøker/blader i vesken. Jeg vet jo aldri når jeg får tid til å drømme litt.

I sekken i dag ehhh... i natt, har jeg med boken "Den levende have" skrevet av den danske forfatter Claus Dalby. Se bloggen hans HER.

Boken er preget av at forfatteren er lidenskapelig opptatt av blomster og planter. Boken viser blandt annet hvordan man ved å ta hensyn til plantens farger og former kan danne de mest fantastiske komposisjoner.

Claus sin sans for ton-i-ton farger og vakre komposisjoner, og måten han deler sin kunnskap og erfaring på, var nok det som fikk meg til å like bøkene hans så godt. Jeg får lyst til å løpe ut i hagen og sette i gang straks man har lest den.

Ikke alle hagebøker er like gode å lese fra perm til perm synes jeg. Mange bruker jeg som oppslagsbøker, og de er gode til det. Kanskje ment til å være det og. Men i denne boken har man haveglede hvert sekund fra A til Å.

Det kan desverre se ut som om boken er utsolgt fra forlaget, men det er verdt å gjøre en innsats for å se om man finner den et sted.
Jeg ønsket å vise noen bilder fra sidene i boken, men bildene i boken er så vakre at jeg synes bare jeg forringer inntrykket. Bedre å finne boken selv og nyte tekst og bilder.

PS: I morgen (snart) viser NRK drivhusdrømme kl 12.40. Denne serien er verdt å ha med seg. Om man ikke er hjemme, ikke får tatt opp, kan den sees på nett tv


God lesning

9 kommentarer:

Margrethe sa...

Dette er en ny blogg for meg, og her var mye å lese. Veldig kjekt om drivhus særlig. Så jeg må nok tilbake hit. Legger meg til som følger jeg, hvis det er i orden. Så tar jeg jobb først og blogglesing senere :-). Ha en fin dag.

IngunnBW sa...

Denne har jeg lett etter Linda! Hvis du kommer over den et sted, må du si fra til meg :) Jeg bladde i den en gang hos en hagevenn, og siden har jeg ikke blitt kvitt den i hodet.

elle-melle sa...

Det er så mange flotte bøker og denne er en av dem jeg godt kunne tenke meg å eie:)
Gleder meg til å se han på TV nå ganske snart.

Linda sa...

Veldig hyggelig at du hilste på og at du ønsker å komme igjen, Margrethe:)

Ninni: Kommer jeg over den skal jeg si fra til deg med en gang:) Mulig noen nettsider i danmark kan ha noe eksemplarer igjen. Jeg kjøpte min på Illum i Køben i sommer. Veldig glad i den boken.

Marit: Jeg og. Jeg satte dvd spilleren på opptak, hadde noen utrolige tanker før jeg sovnet om at kanskje strømmen kom til å gå osv. Så når jeg våknet var det det første jeg sjekket, alt hadde gått bra ser det ut til:) Skal kose meg senere i dag:)

IngunnBW sa...

Jeg fant, jeg fant! En dansk nettbutikk som heter Arnold Busck hadde den, den ble omgående bestilt og betalt :) Hurra!Jeg ha rikek fått bekreftelsesmail enda, så jeg tvinner litt tommeltotter her i redsel for at den er utsolgt og de bare har glemt å fjerne den...

Linda sa...

Ninni: Så moro:)

Kathrine sa...

Hei! Og takk for koselig besøk i bloggene mine:)
Hagebøker er et must, men jeg er mest glad i oppslagsbøker. Nå sliter jeg litt med hageinspirasjonen før påske, men etter påske, da er det vår!
Flott blogg du har!

:)

Claus Dalby sa...

Kære Linda,

Hyggelig blog og tak for din store opbakning. Du har da rigtig gang i drivhuset. det ser rigtig hyggelig ud.

Hej ...

Torunn sa...

Den mannen er bare RÅ!
Jakter på bøkene hans jeg også .-)

Klem

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails