VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)lørdag 2. juni 2012

Jeg fant, jeg fant

 
Husker dere bregnen jeg viste dere i går?
Athyrium niponicum ‘Ursulas red’?
 
Jeg var på hagedagene på Ramme gård i dag, og hva var det jeg fant, jo
Athyrium niponicum. Riktignok ‘metallicum’ og ikke ‘Ursulas red’ men når de ikke er ved sien av hverandre tror jeg knapt man ser forskjell
Sukk O’ Lykke!
 
IMG_6026
 
Er den ikke nyyydelig?
Mulig ‘Ursulas red’ er noe mer rød I stilkene, men pytt pytt. Sammen med den rette Heuchera tror jeg den blir fantastisk. Jeg kan ikke si hvor mye jeg gleder meg til den blir sine voksne 60 cm.
Det så forresten ut som om gartner Tommy Ahnby var blitt ranet etter noen timer, he, he. Min venninnes mann syntes det var mye menneskelig “hagegal-atferd” å observere blandt plantene i løpet den første timen. Jeg derimot hadde nok med å studere planter, og ikke mennesker, ler.
 
SÅ da var det bare å vandre i lykkerus inn i havelyst hagen.
Også i år ble erkeengelen Rafael fotografert mens han forsyner vann til hele hagen. Litt av et pumpesystem som ligger under våre føtter…
 
IMG_5963
 
Hagen er verdt et besøk. Peonene blomstret flott. Sikk sakk hekken med gullregn stod også på sitt flotteste. Den blir flettet sammen, og meningen er at når treveggen råtner bort, skal hekken være så godt flettet at den blir stående uten treveggen. Desverre ble det ikke nor nærbilde av den, så for å se den må du reise dit. Og det kommer du ikke til å angre på.
 
IMG_5968
 
Jeg lar meg fortsat fascinere av effekten av bruken av bregner i hagen. Her i bekkedalen, skal man oppleve en “Alice i eventyrland” eventyrland, med hjerteformede buksbom, dammer, og blader. Stor blomstret magnolia og amerikanske blåbær, for så og gå over til mer nordisk flora med tyttebær og ville blåbær og bregner, deretter skal du våkne opp når du kommer ut av den nøkkehullformede portalen i bunnen av dalen.
 
IMG_5971
 
IMG_5972
 
Overalt i hagen er det statuer, eller monumenter,  ny, gammel kunst, norrøn, romersk, og greskt mytologi. Alt har sin mening/bakrgunn.
 
IMG_5974
 
I fjor mener jeg å huske at svanene hadde rømt, men i år var nye svaner på plass.
 
IMG_5987
 
Heuchera ‘marmelade’ Jeg liker godt bruken av den samme plante i en større beplanting, det gir ro og helhet synes jeg.
 
IMG_5985
 
parykkbusk under sølvpilen. Vakkert bladspill i solen.
 
IMG_5997
 
Etter opplevelsen av sammenplantningen med parykkbusken og allium som jeg viste dere i går, og når jeg da får denne opplevelsen i dag, så blir konsekvensene at jeg MÅ ha en parykkbusk.
Men den vil jeg ha et sted der ettermiddag-kveldsolen kan skinne gjennom bladverket. For det er ikke fritt for at jeg synes den er vakrest på baksiden når solen skinner gjennom. Men hvor…??? Det eneste jeg kan ha den da, er midt i mitt planlagte blå, og sølvfargede rike… Hageplaner er en ting, holde seg til den er en annen, sukk. Men om jeg holder tungen  rett i munnen og jobber med overgangene skal jeg kanskje klare å få det til å bli en helhet likevel…
 
IMG_5998
 
Nok en fantastisk dag i en fantastisk hage.
Hjem tilbake til hageplanene, med masse god inspirasjon.
 
Dagens tips fra Ramme må være; store potter med urter, og/eller krydder, med sommerblomster. F.eks som her, stemorsviol, eller tusenfryd…
På bildet er det en stor rosmarin I midten, kranset av persille, og pyntet med en dæsj stemorsviol.
Vakkert ikke sant?
 
IMG_6016
 
Det er fortsatt hagedager på Ramme i morgen, så du har fortsatt mulighet til å dra og bli inspirert.
Et hyggelig sted å dra på tur med familien, også barna synes det er mye å oppleve her.
 
Jeg håper dere har hatt en flott lørdag så langt.
 
Klem fra
 

10 kommentarer:

Humlehagen sa...

Å.. så masse fint å se..og jeg elsker bregner!:)Flotte bilder..svanebildet er nydelig!:)Hilsen Else Britt i Humlehagen

Bille sa...

Takk for omvisningen. Flott sted, og jeg hadde så smått vurdert å dra dit, men det ble ikke i år heller.

krepsemor sa...

Heldige du, tenk en så flott Athyrium! Jeg fikk øynene opp for en lignende for noen år siden, og den var nok enda mer rød enn den du viser her! Men du har gjort et kupp der :)
Ellers flotte bilder fra ditt besøk på Ramme Gård! Skulle ønske det var litt nærmere!
Ha en fin helg!

Ninni sa...

Vakre Ramme :) Man oppdager noe nytt hver gang man er der. Håper jeg får tatt en tur i parken til høsten, jeg mangler den årstiden.
Neste år skal jeg også ha Athyrium, jeg synes de er de aller vakreste blant bregnesortene. De passer også inn i min fargeskala, sølv/grått mot det gyldne/lilla. Allsidige! Vi får hinte Tommy om at vi trenger mange flere! Kanskje allerede til høstdagene :)

Linda sa...

Humlehagen: takk takk, et vakkert sted, og utrolig mange motiver å fange:)

Bille: I hagelivet kommer det alltid nye sjanser:) Du får plotte det inn neste år:)

Krepsemor: Ja jeg synes jeg var veldig heldig, måtte den nå bare trives og spre seg:)

Ninni: Jeg har heller aldri fått vært der om høsten... men i år må jeg prøve å få det til:) Og vi får hinte til tommy ja:) DU var heldig med gresset ditt da:)

Ha en fin dag alle sammen:)

TurboLotte sa...

Åh her var det mye flott!!!

Grethe Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Vakkert også i år, jeg var også der i går. Flotte bilder du har tatt!

Anne (Moseplassen) sa...

Heldige du som har kommet deg på Ramme :) Og siden jeg har Ursula red og Metallica så skal jeg jammen se om jeg ser forskjell på de. Tror jeg har begge iallefall, den ene er så gammel at det er mulig jeg surrer.

Men fine, det er de!

NoenNotater sa...

Råfin bregne! Gratulerer :) Ser at jeg må dra på tur til Ramme gård, takk for at du deler bilder!

Frøken Solhat sa...

Det sted ser da himmelsk fortryllende ud Linda......fantastiske billeder....man får helt lyst at tage der hen ;0)

Knus Dorthe

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails