VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 17. november 2011

Sistemann I jorden…

Huff lenge siden sist her inne nå, men som vanlig har jeg masse baller I luften, og nå gjelder det å få landet de. Jeg har hatt skikkelig dårlig samvittighet for disse tulipanløkene her. Det er en blanding fra plante-ringen I Danmark som heter ‘Glorius’ og det håper jeg virkelig de blir, til tross for min noe dårlige behandling av dem…
Fargene går I ulike rosafarger, desverre er bildet av blandingen fjernet på siden dems. Men dere får garantert se de til våren.
 
bloggebilder 023
 
De ble plantet I sinkpotter, tett I tett… og puttet inn I garasjen. Potter hvor det er satt blomsterløk bør stå litt skjermet for fo rmye regn og snø, for ellers er det en risiko at løkene råtner. Og milde vintre her hos meg har en lei tendens til å bli veeeeldig våte…
 
bloggebilder 031
 
Så nå sover de I garasjen, …eller egentlig ikke, de har en jobb å gjøre. De skal jo sette røtter, og gjøre seg klar til å vokse om ikke så altfor lenge faktisk. Jeg gleeeeder meg vilt til våren.
I år har oktober og november vært tørre måneder her hos meg, og det har vært fint og holde på I hagen. Men nå er dagene merkbart kortere og tiden med dagslys myyyye mindre. Men jeg trives fortsatt godt ute I hagen, det er ganske stemningsfult I skumringen, og med stearinslys I lykter er det vakkert. I dag måtte jeg bli ute til det mørknet, og raket rundt i hagen (for ente gang…), og pakket de lille ekstra løvet som har rukket å ramle ned siden forrige rakerunde, opp I beddene som beskyttelse og jordforbedring. (som sagt før har jeg jo ikke så mye eget løv, så jeg må jo hente løv)
 
bloggebilder 032
 
Vrihasselen er endelig kastet bladene. Noen trær og vekster er faktisk finere om vinteren synes jeg, og vrihasselen er en av dem. Jeg har to stk, og de er podet på ca 1,5 meter stamme, og er plantet I store potter. Jeg håper de klarer vinteren, og hvis ikke er de like vakre og sjarmerende likevel. Men jeg håper likevel de klarer vinteren for jeg vil at kronen skal bli stor og flott så de kan glede meg maaange vintre til.
 
bloggebilder 025
 
Som noen av dere kanskje har sett har jeg så smått begynt å tenke på å “rydde” og oppdatere bloggen litt… Jeg hadde jo ikke blitt eldre siden jeg begynte å blogge, og ikke hadde barna vokst heller… så da var de tingen vei utenom…; profilen er endret, alderen er oppdatert, og så kommer jeg til å bruke mer av vinteren til å kose meg her inne, og forhåpentligvis få til enda flere og bedre forandringer. Kom gjerne med tips.
 
Jeg takker så masse for at du tok deg tiden til å stikke innom meg. Ha en flott dag frem til vi blogges igjen.
 
Klem fra

12 kommentarer:

liven sa...

Heisann

så du setter krukkene i garsjen over vinteren da??
Da er det håp for mine løker som ligger på vent...og har gjort det noen uker :o) Kanskje jeg er flink i morgen :o)

ha en fin kveld

Linda sa...

Liven: Ja lar dem stå der, og tar dem ut når våren nærmer seg. Så bilen blir nok stående ute i vinter også... Det går nok enda bra å plante løkene, vinteren er enda mild i år så de klarer nok å etablere seg enda en stund:)og garasjen gir jo litt beskyttelse mot de kalde blå gradene også:)Masse lykke til:)

Hanne sa...

Tusen takk for skjønn kommentar på bloggen. Jeg koser meg med din facebookside også, og har stor sans for at det fint går an å sette løk nå. Jeg satte en gang løk i snø.driv (du vet,når det blåser så heftig at snøen fyker vannrett bortover) Det gikk forøvrig fint det, tulipanene kom opp året etter :)
Høyt oppe på ønskelisten min for hagen er en vrihassel. Den er jo nesten penest om vinteren. Jeg må bare finne det perfekte stedet å ha den, slik at den kan komme til sin rett om vinteren. Kan jo ikke ha den på sommer-uteplassen da, for da ser jeg den ikke om vinteren.
Flotte, stemningsfulle bilder!

Mia sa...

Till våren blir man extra glad för alla lökar man fått satt, också i kruka antar jag, det har jag aldrig försökt. Men nu är det slut för iår..
En liten opprydding behövs både här och där med tiden, men vilket jobb!

Ha det fint :)

Linda sa...

Hanne: Tips: vrihassel i potte:) De er hardføre, og skal tåle det godt:) Da kan du flytte den dit du vil ha den. Jeg flytter men frem om vinteren, da vil jeg vise den frem. Og et annet tips; rød vrihassel...sukk mitt hjerte sier jeg bare Faaantastisk:)
Kjøp de nå, sikkert salg et sted, og putt de i potte:)

Mia: Ja mye å gjøre, men deilig synes jeg:) Og så går det plutselig for til våren. og vi kaster oss vel i gang med frøsådden i år igjen vi vel? Glemt er alt fra i fjor og året før, og året før der, he, he:)

Takk for kommentarene deres:) Klem

Linda sa...

Det er herlig å blogges med dere igjen:)

Hanne sa...

Hvor stor potte trenger jeg til vrihasselen, mon tro? helt genialt, og som du skriver, da kan man jo flytte rundt på den, akkurat som man vil. Jeg har siklet på den røde, så lekkert til røffe svillemurer og hvitt hus.

Linda sa...

Hanne: Det er let tå tenke jo større jo bedre, men det trenger faktisk ikke alltid være slik. Rotklumpen er ikke stor når planten er liten, og det er bedre og plante om i større potter når du ser planten får det trangt. Min vrihassel står i potte på ca 40 cm bredde, og en halvmeter høy. Skal man flytte rundt på den er det jo greit at den ikke blir for tung heller, evt at man kjøper slike plater med hjul på. Eller om man ikke flytter den ofte, kan man jo bruke tralle... Det finnes kun løsninger:)

Hanne sa...

Takk, Linda. Tralle er u-unværlig!
Gleeder meg til min vrihassel kommer på plass, har sett på nettet etter det, hos de nærmeste garteriene hos oss,men de har det ikke. Føles nesten litt krise om jeg må vente til våren :) God helg.

Linda sa...

Alltid ille å måtte vente:) Trøsten er at om du drar tidlig i gartneriet til våren, så får du den vakre vårspiringen i hagen:) så er det bare å vente til bladene faller av igjen, he, he:)For den er vakrest om våren og vinteren synes jeg:) Ha en masse god helg:)

Silje Andersen sa...

Fortsatt spennende å følge med hos deg! Alltid flotte og spennende bilder. Du er så flink du :)

Klem Silje

Maria sa...

Spennende blanding - og kanskje enda mer spennende lenke.. Tusen takk for den!

Sistemann i jorden, skriver du -- du klarer å holde deg unna de siste løksalgene? Her vokser det med poser i den kalde gangen!

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails