VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)







fredag 9. september 2011

Ny stue

I sommer har det vært noen prosjekter inne også. Stuen I annen etasje har endelig fått en facelift, og fremstår nå som en stue vi alle kan bruke.
Når vi flyttet inn for 14 år siden, var det furu I tak og vegger, og vi innredet I meget maritim stil. Noen detaljer henger litt igjen… men det handler om at jeg noen ganger må snike meg litt forsiktig frem for å få det som jeg vil.
I flere år har denne stuen vært ungenes lekegrind, med turneringer, vanlige husker, sekkehusker, ribbevegger osv. Og etter det har det vært enda litt mer barnas stue, og barnas legostue…
 
bloggebilder 007
Opphenget til lampen skal skjules med stoff… bare jeg får tid.
Etterhvert som ungene ble større merket vi et behov for en stue som fyller flere behov, slik at vi kan være sammen og gjøre ulike ting, men likevel være sammen. Ikke minst når vi har selskap og er mange samlet, at vi kan sitte maaange sammen, og ikke I kladder rundt omkring.
 
Jeg har lenge ønsket å bygge en sofa av paller, men samboer hadde satt seg helt på bakbena, det kom ikke på tale. Det ante meg likevel at jeg kom til å vinne denne kampen, så jeg ga ham litt tid… Det tok tre kvart år, og noen runder på ulike møbelsenter. For ideen om en sofa langs hele endeveggen, det var han enig i. Men modulsofaer koster flesk I denne størrelsen vi ønsket, og vi fant ingen vi helt likte heller…
Med rimelig god drahjelp av et 40 årslag som vi skulle ha her hjemme (ikke min, he, he) begynte han å gi etter. Han ønsket jo også at stuen skulle være litt presentabel til festen. Selv om den skulle foregå ute I grillstuen (som jeg skal vise dere i morgen)
Selv om han tvilte fælt på pallenes presentabilitet (eller noe sånt), endte det faktisk med at han hjalp til. Men han er verktøymaker, og de er som kjent veeeldig nøye… her snakker vi millimetre.
som f.eks når han som skulle montere kjøkkenet vårt satte I gang, så lurte han på hvem som hadde støpt gulvet. Jeg svarte at det jo var min samboer, og tenkte hva I alle verden hva det nå skulle være noe galt… Han lurte på hva han jobbet med, for han hadde aldri I sine år som kjøkkenmontør sett ett så rett betonggulv… Så min samboer er nøye, og det er ikke rom for skjevheter…
Så først byttet han ut mine, I følge ham, gamle stygge paller, med skinnende nye. Jeg har aldri sett så pene paller…
 
bloggebilder 009
 
Og, de ble malt hvite til bord, og så måtte jeg drive innstendig overtalelse for at de nettopp IKKE skulle være rette og pene, men litt værbitte og skjeve…
Og til slutt lykkes jeg, og vi er blitt veldig fornøyd. Det gjenstår som sagt noen småprosjekter til, som å sy trekk til alle putene (jeg venter på to store hjerteputer fra Mille moi som skal I hjørnene, gleeeder meg), og noen hyller på veggen over vinduet, og noe på veggen I tv kroken (bort med maritimt bilde, og vegglampe). I den innerste vinkelen har vi nemlig tv og spillkrok. Ungene, og også min samboer storkoser seg I sofaen her, på Ludde skinn fra Ikea. Når alt blir hvitt, syne sjeg det er gøy å bruke ulike stoffer for å myke opp og skape litt liv. Så her er det skinn, ulike pledd I ulike stoffer, og feecestoffer. Men alle er mye og gode. Et pallebord til må lages, slik at vi kan sette dem inntil hverandre når vi er mange og trenger stort bord, og trille dem vekk når ungene trenger plass til WII spilling. Og glassplate skal oppe på bordet. Så vi er enda ikke ferdige, men litt må vi jo ha og gjøre når man må krype helt inn for høsten også.
 
bloggebilder 010bloggebilder 011bloggebilder 021
 
Hyllene I pallene blir til bokhyller for blader og bøker. Så er de lett tilgjengelig når man ligger henslengt I sofaen (som jeg I grunn ikke har tid til, men men…)
Legg merke til at jeg igjen er I gang med pletter  I luften… Det spørs hvor lenge denne klarer seg da….
 
bloggebilder 012bloggebilder 013bloggebilder 014
 
Noe jeg er ekstra glad for er mine gamle kofferter som min far far og hans bror har brukt på sine reiser en gang I tiden. Navnelappen henger fortsatt på den ene av dem
 
bloggebilder 019
 
Disse bruker jeg til å oppbevare ting som jeg ikke bruker så ofte, og så synes jeg de er veldig dekorative. Litt mørkt bilde under her men…
 
bloggebilder 017
 
Ny arbeidsbenk/databord har det også blitt. Dette er fra Riviera maison, kjøpt I min svigerinnes butikk I Gamlebyen I Fredrikstad. Skapet er så lekkert synes jeg, og kartet over New York som preger bakveggen er prikken over i’en. Og det er sååå super kjekt å kunne lukk eigjen dørene og skjule alt rotet, for det blir det jo alltid, iallefall hos meg.
Litt dårlig bilde, men stuen er ikke så stor så jeg får ikke de beste vinklene på bildene bestandig… Så skapet er egentlig helt rett altså…he, he
 
bloggebilder 015
 
Dette var en liten snutt om hva vi har gjort inne I sommer… Jeg gleder meg vilt til å vise dere grillstuen I morgen.
Jeg ønsker dere en flott fredag, straks helg.
 
Og så må jeg bare si, at det er sååå hyggelig å blogge igjen, og høre fra dere. Jeg skal straks ta en runde rundt hos dere, og der har jeg myyye å ta igjen, men jeg gleder meg mass masse.
 
Stor klem fra

5 kommentarer:

staudecafeen sa...

hvor ser det god ud. Der er mange blogger fra sverige og norge, der har denne skønne smag med alt de hvide. Super flot ser det ud. God weekend Anne Gine

Roser og Patina sa...

Så utrolig flott og fint det ble! Impnerende nydelig arbeid:) Skjønne farger, herlige pledd og detaljer:) De gamle koffertene var bare helt fantastiske. Klem ellen.

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Så fint det har blitt! Skal jammen ta en tur innom denne butikken i Gamlebyen, takk for tips :-) Jakter også på en sofaløsning, synes ikke det er lett å finne noe fint med en overkommelig prislapp. God helg !!!

IngunnBW sa...

Noe så gjennomført koselig! Godt du fikk inn noen sjarmerende skjevheter :) Nyyydelig ble det.
Gleder meg til å se grillstuen, endelig skal du vise den frem :)

Ha en skjønn helg, Linda! Klem fra Ninni

Linda sa...

Tusen takk for deres besøk og hyggelige ord:) Nå skal jeg vise dere grillstuen:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails