VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 15. september 2011

En annen flott plante

 
Min kjære Cobea Scandens.
Denne blomsten er jeg sååå glad i.
I fjor fikk jeg kun blomster på den jeg plantet I drivhuset, ikke på de jeg hadde I hagen. Men I år… sukk mitt hjerte, da har de blomstret helt vilt. Til min STORE glede.
Og jeg har da ikke klart å la være og ustanselig la meg fascinere av hele plantens utvikling, og dokumentert det grundig. Men nå aner jeg ikke helt hvor det har blitt av alle bildene… Jeg mener da ettertrykkelig at de er blitt merket og lagt inn på pc… Ja, ja noen har jeg her iallefall.
 
bloggebilder 001
 
Dette her er to planter. En hvit og en blå. De blå blomstene her er litt lilla, for de er ikke helt “modne” enda. Jeg er veldig glad I den blå…
 
diverse hagebilder 021Skandihest stutteri september 2010 042diverse hagebilder 022
 
Men den hvite er også veldig vakker
 
bloggebilder 003bloggebilder 008bloggebilder 012
bloggebilder 007bloggebilder 010bloggebilder 001
 
Jeg har plantet mine I krukker, litt usikker på hvordan de ville blomstre I år. En plantet jeg ved rosebuen I porten, den kom sent… men godt
Grunnen til at de ikke blomstret I fjor, tror jeg var at det ret tog slett var for vått og kaldt. Jeg tror planten rett og slett fikk for kort sesong. For den som ble satt I drivhuset ble helt enorm. I år har det vært varmere og vi har hatt mindre regn og mer sol, og det ser den ut til å ha likt godt.
 
bloggebilder 001
 
I rosebuen, midt inne blandt rosen New dawn, og klematis ‘Hagley hybrid’ skulle da denne skjønnheten lage sitt show. Min de har alle tre vært riktig så egoistiske og laget sitt helt eget show for seg selv. Ikke noe samarbeid I det hele tatt. Så hver og en blomstret helt for seg selv. mr. ‘Hagley’ ga seg rett så fort, en liten halv blomst bare. Den rakk jeg ikke dokumentere en gang. Fru ‘New dawn’ har gikk meg noen blomster, men har jobbet mest med veksten I år ser det ut til, nå strekker hun seg helt over til  fru ‘Flammentanz’ som som holder sitt show I juni mnd. Men cobea ventet og ventet, og når alle andre takket for seg viste den frem en skjønn blomst. O’lykke.
 
bloggebilder 023
Til høyre på bilde fru ‘Flammentanz’ og potter med Lavendel og til venstre Kjempeverbena, og Cobea og mr ‘Hagley’ og fru New dawn. Et stort lykkelig bofellesskap av gode naboer, men noe egoistiske. Men så får jeg alltid iallefall en som shower litt da.
 
Men jeg gir meg ikk emed den ene her, jeg vil ha mange og jeg vil de skal showe litt samtidig, så jeg prøver igjen til neste år.
 
bloggebilder 026
 
Og den er sååå vakker. Med litt anstrengelse så kommer man greit inn forbi alle pottene med planter, og gjennom porten også. Og har man det travlet har vi en større åpning lengre bort I gjerdet som fremdeles ikke er plantet igjen.
Cobea skal også såes til neste år. I fjor prøvde jeg å ta frø fra den planten vi hadde, men de lignet ikke på frøene fra impecta… så jeg er litt usikker på hvordan og når jeg skal ta frø fra denne, men jeg prøver I år igjen. Hvis ikke så har jeg jo alltids impecta.
 
Jeg og cobea ønsker dere en god dag
 
 
bloggebilder 059
 

Klem fra

5 kommentarer:

marit´s,,, sa...

For et syn ,den planten er bare flott med sine små kunstverk av noen blomster ,flott farge er det på den også,,den har alt,,Marit.

Ellen sa...

waaooo, for et syn!! Kjempeflott:) Så mange blomster du har fått på dine, heldigen! De er nyyydelige:) Takk for titten:) Kjekt å se et så rikt blomsterflor på disse:) Klem Ellen.

Mia sa...

Vidunderliga Cobea och en underbar port :)

Tigertina sa...

Virkelig flott! Håper på en tørr og varm sommer til året,så kanskje de rekker å blomstre her hjemme og :D

Ninni sa...

Så flink du har vært som har drevet frem disse fantastisk flotte Cobeaene! Nydelige er de, og knoppene er jo nesten like fine som blomstene om man ser dem tett på.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails