VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)







fredag 22. oktober 2010

Frost

Ja da har frosten kommet. I går kveld og natt kom årets første snø også. På denne tiden synes jeg det er mange flotte motiver i hagen, så vel hjemme etter nattevakt, blir det en runde i hagen med kamera før jeg inntar sengen. Jeg synes vi har hatt uvanlig mange frostnetter i oktober… I dag ligger faktisk snøen fortsatt på steder med skygge… Jeg mener å huske fra tidligere at vi pleier å nyte godt av litt varme fra havet… men i år… Ja i det hele tatt har været vært litt annerledes i år… Men jeg er jo velsignet med dårlig hukommelse… så det er jo meget mulig jeg tar feil… Den nye boken til Claus Dalby kunne jo hjelpe på det. Ninni viser flotte bilder fra boken her
 
bloggebilder 025
Morgensolen lyser nydelig gjennom drivhuset. Jeg har ikke isolert drivhuset enda, men har på litt varme om natten. Men uten isolasjon, så er det vel som å fyre for kråkene… Så jeg må isolere i helgen.
 
bloggebilder 021 bloggebilder 026 bloggebilder 027
 
Vannliljene står fremdeles i sine “baljer” i hagen, og pryder hagen fortsatt med sine blader, der nede under morgenisen
 
bloggebilder 028
 
Men blir det mer stabilt kaldt vær så skal de nok opp i sine “vinterbøtter” og settes frostfritt. I kveld blåser det litt, så det blir nok mildvær igjen.Så det er nok ingen fare enda…
Stuen begynner å bli ferdig her nå. Jeg skal viser dere litt i helgen. I morgen blir det en runde på loppis. Gleder meg:)
Klem fra

9 kommentarer:

huset i husvik sa...

For et flott drivhus du har! Bittelitt misunnelig. Også er jeg helt sikker på at jeg skal forsøke meg på vannliljer til neste sommer etter inspirasjon fra deg:-)

helle

New Dawn sa...

Du tar kjempeflotte bilder :-) Vannliljer i balje fikk jeg også lyst til å prøve meg på.
Hvor stor må baljen være? Dybde?

Linda sa...

Helle: Tusen takk for hyggelige ord, og det er gøy å kunne inspirere. Du får det helt sikkert til. Du får rapportere til sommeren med hvordan det går med de:)

New Dawn: Tusen takk for pene ord:) Baljen trneger ikke være så stor. Største murerbøtte fra maxbo er mer enn stor nok. Trekker man den med sekkestrie, blir den rett flott også:) Men husk å velge sorter som passer i små dammer, ellers blir bladverket altfor stort:) Men de er fine i balje, og da kan man jo plassere dem akkurat der man vil:)Dybden på mine baljer er ca 40-50 cm vann:) Lykke til:)

Ønsker dere en god fredagskveld:) Klem

Bente sa...

Nydelige bilder av frost i hagen din!
Her har vi fått nesten 20 cm snø, nå.
Ønsker deg en fin helg.

Klem fra Bente

Marit sa...

...sååååå fine bilder da!
Trenger da slettes ikke gå på noe kurs du!
Kos deg på loppis da, håper du finner noen skatter:-).

Maritklem

Fossestua sa...

Flotte bilder! Og det drivhuset ditt ser helt nydelig ut :)
Ha en fin helg :)
Klem fra Lise

liven sa...

Nydelige bilder hos deg....og frost kan være vakkert ja!!
Her fikk vi et par vinterdager nå...men regner med det snart er mildvær igejn!
Skal bli lang denne vinteren om den starter allerede nå!!
Fikk heldigvis reddet inn georginene mine forrige helg!

Ha en fin dag på loppis....og håper du gjøre noe noen kupp der :o)

Ninni sa...

Hei Linda :) Kos å titte innom bloggen din, det er alltid godsaker å nyte der. Du har blitt kjuempeflink med kameraet ditt, nydelige bilder! Neste år MÅ jeg bare prøve meg på en vannlilje i en av zinkbaljene jeg fikk kjøpt på finn i sommer. 300,- for 3 store baljer, skjeve og rustikke :) Så spennende med loppis, fant du noe fint? God helgeklem

Linda sa...

Hei alle sammen, så hyggelig å komme inn her og lese deres hilsner:)

Bente: Snø ja, det hadde ungene satt pris på:) Gleder meg litt jeg og, blir så lyst og fint... Men jeg har enda litt rydding i hagen så den kan vente litt:)

Marit: Noen små skatter ble det, veldig moro, nå er det frem med sprayboksen:) Og fotokurs, jeg har nok myyye å lære...men gøy er det:)

Lise: Tusen takk for pene ord:) Jeg er veldig glad i drivhuset mitt, det kan jeg ikke få sagt for ofte:)

Liven: Litt vervepirrende på denne tiden med georginene, pga høstferie, ble mine tatt opp for et par uker siden. Og frosten er nydelig synes jeg. Jeg elsker jo alle årstidene jeg da:)

Ninni: Hyggelig å høre fra deg:) Vannliljene kommer nok ikke til å skuffe deg:) Flottere blir de med årene også:) Uansett er jo vannspeilet i seg selv vakkert:)

Jeg har vært på loppis, og noen skatter ble med hjem. Som jeg sa, nå er det frem med sprayboksen:):)
Ønsker dere en hyggelig kveld:) Klem

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails