VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)fredag 15. oktober 2010

Et bedd i gave

bloggebilder 012

Fikk ikke lagt inn innlegg via blogger… Hører det er flere som sliter, så det er vel noe med systemet da…

 

Jeg har laget et eget jordbærsted som vert- og vertinnegave. Pallekarmene er beiset med beis slik at de får drivved preg. Jeg måtte få blandet en egen beis, for de beisene som heter blandt annet drivved, synes jeg ikke ligner drivved i det hele tatt. Treverk som har lagt i fjære lenge får jo en grålig, nesten sølvaktig patina. Jeg ble veldig fornøyd med denne fargen her. De som skal få gaven har en stor platting av skifer, og da tenkte jeg det passet godt med denne fargen. Jeg håper de blir fornøyde…

Bildene er preget av sollyset, men på denne tiden har jeg ikke hjerte til å sette ting i skyggen for å ta bilde. Nå verdsetter jeg hver eneste solstråle, og det gjør nok jordbærplantene også. Hittil i høst synes jeg vi har hatt mange flotte høstdager.

bloggebilder 008

 For at beddet skal kunne være litt fleksibelt og stå der de ønsker, kanskje oppe på plattingen… har jeg snekret en bunn. Bunnen er ikke helt tett, slik at vannet kan renne ut fra kassen. Jeg skriver at jeg snekret, for jeg hadde virkelig tenkt til å gjøre det selv… Men jeg tror makkeren følte seg truet på sitt territorie, og satte i gang…. Plankene opp i hjørnene er for at pallene skal sitte fast i hverandre.

Så ble bunnen dekket med “ugressdekke” som slipper vann gjennom, men holder jorden oppe i kassen. Så har jeg fyllt på jord, og litt kukompost, og plantet jordbærplanter. Jeg har fått mange jordbærplanter til overs, etter at mitt lille bedd i løpet av sommeren har blitt en jordbæråker. men jordbær kan man vel aldri få nok av… Også er det hyggelig å dele med noen.

bloggebilder 015 bloggebilder 014 bloggebilder 013

 

Nå er jeg spent på hva vennene våre synes om gaven…

Man kan jo sette på skrift og pynte med hanker osv om man vil det, jeg er ute i siste liten som vanlig og rakk ikke det…. Beddet er kjempetungt, så nå lurer jeg på hvordan vi skal få det inn i bilen… og egentlig…ut igjen også, he, he:)

Jeg ønsker dere alle en god helg.

Takk for at du besøker meg:)

Klem fra Linda

12 kommentarer:

line sa...

Så flott gave! Fargen var nydelig!

liven sa...

En kjempefin gave...tenker mottaker blir glad!!
En flott kasse du har laget til!!
Har kjøpt et par jordbærplanter i sommer....de står i urner....tror du de kan stå der over vinteren???

ønsker deg en fin helg Linda

Blomsterguri sa...

Det var en flott gave, - lurer på det samme som deg - det må du nok blogge om - inn og ut av bilen.... :-) Ha en fortreffelig helg!

Fossestua sa...

Det var litt av en gave du! Veldig koselig med gaver som man ser er lagt omtanke i....og det synes jeg du har gjort til gangs med denne flotte jordbærkassen!!!
Nydelig farge på kassen også :)
Ha en fin helg!
Klem fra Lise

Maria sa...

Slutter meg til koret av ros! Fin beisfarge du har blandet :-)

Lene fra Lillehammer sa...

Hei du og takk for at du undersøkte Mathilde M for meg. Nå ser jeg at Nina har den så da kjøper jeg av henne, men uansett, takk for hjelpen Linda!
Ønsker deg en strålende helg!
Klem

Frøken Solhat sa...

Hvor er det altså nogle heldige venner du har Linda....de kan ikke andet end at blive glade. Resultatet er er flot og sender straks tankerne ned på stranden :0)

Marit sa...

Kreativiteten og omtanken bobler skjønner jeg! Heldige M&F som fikk den utrolig fine gaven.

Ha en finfin dag, Maritklem:-)

Linda sa...

Gaven er levert, og mottakerne ble veldig fornøyde:) Moro at dere likte den også. Og fargen, ja den skal bli flittig brukt til våren:) Takker for alle besøk og kosleige hilsner:) Ha em god søndag:) klem

New Dawn sa...

Flott gave, ikke rart mottakerne ble fornøyde :-)
Viste det til min kjære som kunne fortelle at sånne små pallekarmer hadde han liggende på jobb.... og jeg har hele vinteren på å tenke ut hva jeg kan bruke de til :-)

Mia sa...

Hei Linda! Tusen takk for dine alltid så koselige hilsener hos meg, og spesielt nå i forbindelse med "blogg-jubileet" mitt. Koselig at du titter innom med, og det er alltid koselig å titte innom deg (selv om jeg ikke har vær flink til å legge igjen spor etter meg). Du er virkelig en driftig hageglad dame!

Linda sa...

New Dawn: Å så deilig med tid til å planlegge:) Pallekarmer kan man bruke til så mangt:)

Mia: Tusen takk for hyggelige ord:)

Klem fra Linda

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails