VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 6. mai 2012

Hagedag

 
IMG_4614
 
Morelltreet blomstrer
 
IMG_4613
 
Og mitt japanske kirsebær blomstrer. Det er så herlig.
Men dagene er litt kalde, og enda verre er det med nettene… jeg begynner å bli utålmodig nå… Vil ha mer varme.
Men nå er det fullmåne, og jeg pleier å si at fullmåne i mai er siste runde med frostnetter… Det pleier faktisk å stemme her vi bor.
Det er så og si alltid frost ved alle fullmåneperiodene fra oktober til mai, men juni, juli, augsut og september er frostfrie, heldigvis sier jeg… Det skulle da også bare mangle…
 
Så jeg håper nå at når denne månen er over og på vei i ne, så kommer det noe varmere grader igjen… For nå MÅ ting ut av drivhuset, og tomater inn.
Jeg starter med tomatene, og venter med agurkene. For med så store forskjeller på temperaturen på dag og natt, blir det kondens i drivhuset. Da er det lett at agurkplantene får sykdommer/sopp…
 
I grønnsakslandet begynner det å bli grønt, gresset som er sådd spirer… Ugresset leder, men gresset haler innpå. Jeg heier på gresset av alle lungers kraft.
Første plenklipping er gjort i dag
…hos naboen. For med barn I huset og jeg som surrer rundt, blir det såpass mye tråkk på plenen at den liksom ikke helt får fred til å vokse i ro. Men den kommer seg hos meg også.
 
IMG_4653
 
Rosenkål og broccolo og erteblomst er plantet ut, og tatt bolig i grønnsakslandet. Setteløk er satt i rader mellom rosenkålen, for løk og kål er gode naboer. De har hatt en god periode med herding. Georginene jeg har fordrevet i drivhuset er  kjempestore og snart meteren høy. De kommer snart med knupper tror jeg… Og siden de blomstrer gjennom hele sommeren håper jeg at jeg kan nyte en laaang blomstring. Så lenge jeg plukker blosmtene og ikke lar den gå i frø, men hvem vil vel ikke ha mange buketter av dahlia på bordet?  Men jeg har så mange knoller at jeg ikke kan forspire alle, så noen ble lagt i jorden i dag. For frost under jorden får vi ikke… Men for sikkerhets skyld har de fått et dekke av striesekk og akrylduk. Tre kasser til fulle av knoller står på vaskerommet, og kommer i jorden i løpet av uken…
 
Jeg håper du har fått koset deg i hagen i helgen du og.
Takk for at du tittet innom min hageverden.
 
Klem fra
 

9 kommentarer:

Humlehagen sa...

Takk for ei koselig stund i din hageverden, mye interessant og fint å se på!:)Hilsen Else Britt

NoenNotater sa...

SÅ nydelig! Nå fikk jeg lyst på både morelltre og japanske kirsebær :) Blomstrende trær er bare noe av det aller, aller fineste!

Hageliv / Kenneth sa...

Det gjelder her også, når fullmånen er over, kan vi trygt plante ut. Du har fått gjort mye i hagen :-)

Høres ut som du får en super georgine blomstring i år!

liven sa...

Nydelig!!
Ikke mye hagearbeid her ennå.....men håper på det snart!
Er bekymret for frukttrærne....så kaldt som det har vært blir det vel liten avling. Men men....

ha en flott ny uke Linda :)

Grethe Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Høres ut som mye hagegodt er på vei hos deg! Både gress og planter. Jeg har satt mine 2(!) første Dahlia knoller i jorda i går. Har foreløpig ikke funnet en god plass for disse i hagen, men kanskje jeg blir bitt av basillen.... Har du bilder av Dahlia sammenplantinger, så blir jeg kjempeglad over å få se.

Ha en fin uke Linda :-)

Vivi sa...

Du verden så flott fruktblomstring. Den rosa Japanske kirsebær var nydelig!

Håper teorien om fullmåne og frostnetter gjelder her hos meg også :)

Ønsker deg en fin mandag.

Ninni sa...

Prunus i mitt hjerte :) Så vakker! Dette er absolutt et tre man får et nært forhold til og må prate med. Gleder meg til å se georginene dine i full blomst! Jeg har prøvd å motstå å få en ny dille, men jeg antar jeg må resignere. Det holdt så vidt i fjor :)

Vi satser på deilig vårvær fremover! Sees snart :)

Tante Titti sa...

Så nydelig blomstring det er hos deg!! Jeg håper virkelig det du sier om fullmåne i mai og frostnetter også stemmer her - for nå begynner vi bli rimelig lei frost og snøbyger her også!
Ønsker deg en fin fin ny og varm uke, og ta gjerne en titt innom bloggen min og delta på min give away...
Titti-klæmm!!

Frøken Solhat sa...

Sødeste Linda - hvor er det bare alt for længe siden jeg har været i Norge hos dig.....men tiden er løbet fra mig den sidste måned....SUK......tid ville jeg gerne have mere af - men nu har du mig tilbage og jeg er fuldstændig totalt forelsket i dit SMUKKE SMUKKE aurikel teater ;0)

Kæmpe knus Dorthe

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails