VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)







tirsdag 27. desember 2011

Litt nervøs...

 
 
Sitter ved peisen på fjellet og koser meg, men tankene vender stadig hjemover og til hagen.
Jeg leser rundt på deres blogger om Dagmars visitt, og jeg er spent og litt nervøs på hva hun har stelt istand hos meg... Drivhuset tror jeg nok har klart seg og pittosporumene mine som fortsatt står ute (takket være en mild og hagevennlig vinter) har tålt å bli veltet mange ganger før i vinter... Bøttene med vannliljene er for tunge til å velte... Men spent er jeg likevel...
 
Men noen som ahr min medlidenhet med denne vinden er fuglene... fuglebrettet mitt henger jo i tau i et tre... og i en slik vind...ja du kan jo selv tenke deg... Det blir litt av ei huskestue det
 
 
Jeg skjønner godt at de ikke setter seg og spiser der... Jeg hadde vel heller ikke satt meg ned ved et frokostbord som svingte slik... Tror jeg må investere i et fuglebrett som står på påle satt fast i bakken...
 
Jeg takker dere for alle besøk og hyggelige kommentarer, det betyr masse masse. De av dere som har kjøpt det nye nr av bladet Boligdrøm vil kunne lese at jeg er en av hagebloggerne som skal skrive i bladet gjennom neste år; sammen med blomsterstjernen og Anne fra moseplassen. Så da var det ikke bare i forrige nr dere så fjeset mitt... Neste gang jeg skal på trykk er i mars, så jeg sitter nå og drømmer om vår... Og en mer vårlig vinter enn den vi har hatt nå kan jeg vel ikke forlange. Mange varmegrader, og grønn plen, midt på vinteren... Det er vel ikke det barna ønsker, men for en abstinensfyllt hagesjel gjør det godt. Det å kunne vandre i hagen og plukke litt her og der, og til og med lete etter små tegn til liv... (små bekreftelser på at bl.a. hortensiane i pottene ser ut til å klare vinteren, O lykke) Sukk og atter sukk..., ja etter to lange kalde vintre så varmer det godt i hagesjelen.
 
Jeg ønsker dere en flott romjul med masse god tid til alt man ikke ellers rekker og rett og slett bare være sammen.
 
Juleklem fra

12 kommentarer:

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Håper og tror at det går godt med hage og hageinnhold i vinden. Her vaier meisene sammen med nøtteposene i vinden, men de ser ikke ut til å bry seg om det, og hakker videre. Ser godt ut med peiskos og en annen hverdag enn den som er hjemme. God romjul videre !!! Og spennende å være skribent, da!

Linda sa...

Tusen takk for hyggelige ord:) Ja fuglene klorer seg fast stakkars, hos meg får de ikke så lett feste, men de hopper på, plukker et frø og hopper av, og setter seg på en roligere plass og spiser ferdig:) Masse masse god romjul til deg og:)

Helena sa...

Ja hoppas hoppas att din trädgård klarat sig väl.Du har ju många nyplanterade träd har jag för mig...
KRAM från mig!

Linda sa...

Jeg har egentlig bare et en prunus på to meter stamme... men den er jo uten løv så jeg tror den står godt imot. Men jeg har ryddet plass til et par to meter høye magnolia som skal plantes til våren...Gleeeder meg vilt, og akkurat nå er jeg glad jeg ikke trenger å bekymre meg for dem... selv om den milde vinteren nok hadde vært perfekt for dem. Jeg har nok litt igjen når det gjelder vegger og rominndeling i hagen... men det kommer når ungene tillater at jeg stjeler litt mer av plassen... Ønsker deg en god romjul:) klem

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åhhh, gratulerar till Boligdröm...jättekul! Och grattis till dem som får ta del av alla dina fina trädgårdstankar!
Varmkram Lydia

Maria sa...

God romjul til deg, Linda, der du sitter i sneen. Det er det beste av to verdener: grønn have hjemme - og tilgjgelige sne i bilavstand.

Dagmar har vært ganske grei på denne siden av fjorden - hun har bare lekt litt med pottene som ikke var ryddet helt inn. Så trenger sannsynligvis ikke bekymre deg noe særlig. Men havelengselen er der kanskje uansett?

Mia sa...

Jeg lover å lese alle nummer som kommer, setter sån pris på ditt skrivna ord, lykke til :) Fåglarna har det nog tufft på den gungan hos dig men vinden måste då ge sig någon gång. Jag såg en hemsk bild hos Krepsemor, har du sett den? Här blåser det nästan inte alls tack och pris.
Ha en fortsatt fin romjul :)

Linda sa...

Og jeg takker og bukker igjen:) Jeg setter utrolig stor pris på alle dere bloggere jeg ha rblitt kjent med:) Maria; jeg håper og håper:) Og lengselen er der helt klart, men det er godt å få tid til litt annet også. Men i kofferten ligger det som alltid bra hagestoff, he,he:) Det hjelper:) Og Mia, snille deg:) og ja jeg har sett hos krepsemor... hun har min største medlidenhet, stakkar... Det river i et hagehjerte å se noe slikt...
Jeg håper Maria har rett og at mitt har fått stå i fred...

Nette sa...

Kære Linda

Håber din have og hjem har klaret sig gennem stormen.

Tillykke med dit nye job som professionel skribent :-)

Frøken Solhat sa...

Søde Linda.....jeg krydser fingre for at Dagmar har været nådig hos dig og fuglene.

Hyg jer nu der oppe i fjellet ;0)

Knus Dorthe

Vivishagerom sa...

Dagmar og naturkrefter skal man jammen har respekt for. Jeg er nok heldig som slipper denne vinden, men føler virkelig med dere som får hagen og andre ting ødelagt.
Ønsker deg en fortsatt god jul.

Annika Christensen sa...

Stormar är inget kul allas. Vi klarade oss bra här men en ny är på väg in.
Ha det så gott du kan
Annika

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails