VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)







lørdag 26. november 2011

Da var det endelig gjort…

 
Da var endelig drivhuset isolert.
Noen ganger blir jeg fasinert over hvor mye energi en liten ting stjeler, om man ikke får den utført. Selv ting som slett ikke egentlig stjeler noe tid å utføre…
Men man bruker vel sikkert mye energi på å tenke og tenke… Så nå er skuldrene lettere, og nattesøvnen sikret, for jeg har tenkt og tenkt på… Temperaturer!
 
Jeg har vært mer enn normalt opptatt av været og temperaturen… Rett og slett av den enkle grunn at drivhuset enda ikke var isolert, og jeg har maaange planter dere inne. Samboer hadde ikke lyst på en reprise av strømregningen som kom I fjor, og hadde egentlig håpet jeg hadde tatt til vettet. Men nei da, følelsen av å ta frem gamle pelargonier hver vår, større og flottere… og se samlingen vokse og vokse… ja den lar seg ikke beskrive, så jeg har slett ikke tatt til vettet.
 
Nå har jo vinteren I år vært mye varmere enn I fjor, og det har kun vært noen få netter hvor jeg har måttet fyre litt. Men litt I det kaldeste laget har det nok likevel vært, for litt pjuskete var beboerne der inne. Jeg har også slitt med kondens, og det er dårlig kombinasjon. Rått, kaldt og fuktig… Det er som å invitere soppen inn på fest. Samboer skjønte at det kunne hende det ble mindre fyring om han isolerte (eller at han innså at han ikke slapp unna fyring uansett…). Etter en del forklaring, om fuktighet, sopp osv osv… Så I dag hjalp han til. Jeg kunne jo gjort det selv…men er litt bortskjemt, og han er mye flinkere, så resultatet blir mye bedre om han hjelper meg…
 
bloggebilder 023bloggebilder 013bloggebilder 010
 
Med pølsegrilling på bål, I tillegg til slåsskamp med bobleplast, ble det en rett så hyggelig stund I hagen.
Selv om jeg hørte mumling om noe som lignet på “…galskap” inniblandt knitringen av bobleplasten.
…Han har vel rett i det, men det er Hagegalskap, og det er rett og slett uhelbredelig…
 
bloggebilder 026
 
Det var blitt mørkt når vi var ferdige. Men nå har alle pelargoniene fått stell, litt vann og klipp. Nå håper jeg de trives godt I drivhuset gjennom vinteren.
Rapport innenfra drivhuset kommer I morgen. Det ble rett og slett for mørkt for å ta bilder…
Akkurat nå er jeg fascinert av hva bobleplast gjør med nattesøvnen. Jeg gleder meg til å sove godt, uten å ha mareritt om temperaturer som kryper nedover, og nedover…
 
Jeg ønsker dere en god lørdagskveld
 
Klem fra
 

6 kommentarer:

Unknown sa...

Deilig å få det gjort. Jeg har bare isolert halve enda, så gikk jeg tom. Må få kjøpt mere før det er for sent. Ha en strålende helg!

Maria sa...

Godt med ting som kan krysses ut av listen, uansett hvor gale og/eller uansvarlige de virker for de uinnvidde.

Det så veldig flott ut med bålet. Bål=mennesker som koser seg :-) God helg

Roser og Patina sa...

Det hørtes herlig ut. Nå kan du sove godt om natten:) Ikke kjekt å bekymre seg for sine kjære små, kjenner veldig godt igjen den følelsen. Vakkert drivhus du har:) Heldige deg:) Klem Ellen.

Frøken Solhat sa...

Hvor hyggeligt med pølser på grillen......ja vi skal jo nok snart til at vænne os til tanken om nattefrost selv om vi har været forskånet længe. Det er virkelig fantastisk at få tingene gjort......en ubeskrivelig følelse....og når man gør det sammen er det sjovere ;0)

Knus Dorthe

Mia sa...

Heldige du som har ett veksthus, drømmer, men jag har helt enkelt inte plass.. Men det har jeg ikke i bokhyllene heller, like vel kom Hemlige haver idag, nu ska jeg kose meg, så takk selv for gode tips :)

Linda sa...

Tusen takk for deres kommentarere det er så hyggelig:) Ja det er godt å krysse av for alt som er gjort, absolutt:) Og drivhuset er jeg veldig glad i...men vakkert med bobleplasten er det jo ikke, men den gjør nytten sin:) Kos dere masse på denne 1ste advendt. Klem

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails