VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 29. august 2010

Siden det er tid for avsløringer...


Min store dårlige samvittighet i år er; Oppbinding!
Eller rettere sagt –manglende oppbinding.
Resultatet av det blir blandt annet krypende akelejefrøstjerne *Hewitts double’
 
Hagen august 2010 040
Denne så jeg hos Claus Dalby, og der sto den høy og rank, og var klar til å la sine vakre blomster sveve over beddene.
Men her hos meg, så holder de seg langs bakken…
 
Jeg håper den klarer vinteren, og at jeg får en ny sjanse til å gi den mer fortjent støtte til neste år…
 
Hagen august 2010 019 Hagen august 2010 021 Hagen august 2010 022
 
Litt uklare bilder, men det finnes knapt en dag uten vind… og med makro er det ikke lett…
Været har vært rart og merkelig den siste tiden. Akkuratt nå regner det på pæretreet, men ikke på rosebusken som står et par meter unna… På andre siden av huset kommer det  heller ikke en dråpe…
Vi planla en tur i skogen og plukke sopp i dag, men så begynner det å tordne…
Det går ikke ann å planlegge noen ting, vi må ta alt på sparket.
I dag rakk jeg å ta opp resten av potetene, slik at det er klart for grønngjødsling (jeg sår blodkløver) Jeg håper det ikke er for sent…
Grønngjødsling vil si og så enkelte sorter, som blodkløver, og honningurt. De dekker jorden slik at jorden holder på næringstoffer, og ikke regner bort.Holder også ugresset borte… Samt at de tar opp nitrogen fra luften og bringer den ned i jorden ved røttene sine. Og så bedrer røttene jordstrukturen.
Og til våren er det bare å spa-vende dem, og plante det jeg ønsker meg:)
Mange fordeler.
 
Både solhatt, og kjempeverbena ligger også utover…
 
Hagen august 2010 018
 
Så å binde opp er viktig…
Selv om jeg har en tendens til å slurve litt der…
De ser jo så små og fine ut om våren…
 
Klem fra

4 kommentarer:

Monica fra Koseleg sa...

Så nydelige planter du viser her Linda! Jeg skal plante litt mer stauder til våren- tror noen av disse skal noteres så jeg husker å ta dem med på ønskelisten min.
Ønsker deg en fortsatt fin søndagskveld og en fin ny uke!
Klem fra Monica!

asbjørg sa...

Jeg har heller ikke vært flink til å støtte opp planter iår,må vel ut å hjelpe høstfloksene før de legger seg utover når blomsterklasene kommer for alvor!Her ligger bakkestjerne og flere andre langs bakken!

Mia sa...

Den är så vacker, den aklejen, svävar egentligen i det blå ja, om man binder den upp.. Den fyllda som du har ville jag gärna ha, så den i sommar men huttutu så dyr den var! Jag får nöja mig med min enkla, men nästa år kanske, då har jag kanske 200,- till en planta.. Jag har nog bundit opp minst 150 planter iår känns det som, allt har regnat över ende, uff.. men inte på våren, det glömmer jag alltid jag också..

Ninni sa...

Ja, da vet du hva du har å gjøre neste år :) Nydelig både den og kjempeverbena. Jeg gleder meg til våren, da får jeg bl.a Hewitt's doulbe fra Darwin-importen.
Jeg skal ha en liten runde i haven dag (tror jeg...er litt avhaget for tiden) med flytting av høye planter som står for langt ut mot kanten.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails