VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)lørdag 24. desember 2011

Jeg ønsker dere en masse masse god jul

 
Nå er tre nøtter til Askepott overstått, og jeg benytter sjansen mens donald duck og co går på tv, til å ønske dere alle en masse god jul
Forventningene her er høye og vi gleder oss stort til I kveld.
 
bilde 298
 
Huset er I år litt mindre pyntet enn vanlig da vi skal på fjellet I romjulen, så vi blir ikke så mye hjemme. Men treet er på plass.
Og treet har I år en form som minner mer om et rektangel; Det er en meter brett nede, og en meter brett oppe…
Neste år så tror jeg kanskje jeg skal kjøpe tre selv…
 
bilde 178
 
Jeg har blogget lite om jul I år… og tenkte jeg skulle si noe om det…
Jeg er innom dere andre og nyter deres innlegg og herlige juleinspirasjon, takker dere for det.
Jeg jobber I pyskisk helsevern, og møter sååå mange som ikke har det godt I julen. Det er så mange som sitter alene eller som har vanskelige tider rundt jul. Mine tanker går til alle dem I disse tider. Julaften er ikke den verste dagen for da er det mange flotte mennesker som frivillig stiller opp og lager en hyggelig julekveld, for alle de som trenger det. Så kvelden I kveld er det egentlig ikke så mange som nødvendigivis trenger å være helt alene. Alle ære til de som stiller I stand slike arrangement.
Men førjulstiden kan være mye verre. Mens vi andre går og gleder oss, og har forventinger, er det mange som gruer seg. Og det er ikke lett, når man overalt møter juleglede og hygge. Og kanskje forventninger om at alle andre gjør det samme.  Men for mange er denne tiden årets verste… Og for mange fler, blir kanskje denne julen også ekstra vanskelig, tenker på dere som ble rammet av katastrofenpå Utøya I sommer.
 
bloggebilder 002
 
Jeg sitter med ett ben I begge disse verdenene, og prøver så godt jeg kan å balansere disse inntrykkene. Så derfor er det ikke så mye jul på bloggen min…
 
bilde 1c
 
Men jeg gleder meg vilt til å blogge om vår, og frøsådd. Jeg ser flere har begynt å bestille frø, det har jeg ikke gjort enda. Men listen ligger klar, og jeg gleder meg som et barn gleder seg til julaften. Så om litt er det fare for mange hyppigere innlegg her hos meg.
 
bilde 2c
 
Et litt alvorlig innlegg I dag, mendette er ting jeg tenker mye på. Så det er viktig for meg å si noe om det. Julen har også sine skyggesider… Og da blir jo selv et rektangulert juletre, en bagatell.
Så I dag går mine tanker til dere alle sammen, men jeg sender noen ekstra tanker til dere som av ulike grunner ikke har det så greit, og til dere som har en stol mindre rundt julebordet I år.
Julen handler om å ta vare på hverandre, og å ha tid til nettop det. Så om ikke pepperkakehuset er pyntet eller julekort sendt, så har du sikert brukt tiden på noe som tross alt er myyye viktigere.
 
Og akkurat det gleder jeg meg til, TID. Tid til å være sammen alle sammen.
 
Ha en masse masse god jul
Juleklem fra
 
 

16 kommentarer:

Maria sa...

Det var et flott innlegg, Linda! Vi har mange slags juler, også vi havebloggere.

Uansett hvordan du skal feire din jul ønsker jeg deg alt godt - og ser frem til havesesong rett forut. For meg er ikke årets helt over, uvant som jeg er med grønn juleplen.

Mariann sa...

Fine og kloke tanker du deler med oss her!
Ønsker deg og dine en riktig god jul!

Vivi sa...

Glædelig jul.

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Takk for hyggelig hilsen, og riktig god jul og et godt nytt (hage)år til deg!

Helena sa...

Tänkvärt skriver om julen!
Många ensamma o sjuka.Barn som far illa ja alla ser inte fram emot julen.
Jag har mycke folk runt mig på jobbet o det är jul på jobbet ett par månader innan..därför har jag inte heller så mycke julpynt hemma är trött på julen innan den kommer. Jag vill ha fridfullt omkring mig det är min önskan!
God fortsättning o KRAM från mig!

Nette sa...

Kære Linda

Et fint indlæg du her har skrevet. Det er så sandt, at ikke alle er lige heldige i julen og nytåret. Godt at blive mindet om, så man måske er sine omgivelser mere bevidst.

Du skrev på min blog, at du gerne ville se Haven i Hune. Prøv dette link og klik på de blå links med det lille tv logo på siden. Husk også at give tilladelse til at se filen! Ellers duer det ikke. http://www.dr.dk/search/forside.htm?output=xml_no_dtd&client=default_frontend&oe=UTF-8&ie=UTF-8&q=Haven%20i%20Hune&getfields=*&filter=p

Igen, glædelig jul til dig o:-))g dine

Linda sa...

tusen takk for deres kommentarer og nette; jeg sitter nå på fjellet uten tv, kun pc så en liten stund med et glass rødvin og nett tv, skal bli godt for en abstinensfyllt hagesjel:)

Landbohaven sa...

Jeg kom tilfældig forbi din blog.
Gode billeder.
Tak for kigget.

TANTE GRØN sa...

Kære Linda,

lige en lille hilsen fra mig, fordi jeg føler trang til at sige tak for et meget smukt og medmenneskeligt indlæg.

Jule"hysteriet" har nogle gange en tilbøjelighed til at kamme over. Julemåneden er fyldt med "to do" og "to have" lister og sommetider bliver det lidt for meget for mig med al den kommercielle og perfekte juleidyl.

Det handler jo i bund og grund om at få lov til at være sammen med dem vi elsker og dem som elsker os. Det handler om at give og helst også modtage kærlighed, varme, omsorg, nærvær.......ja alt det, der ikke kan købes for penge, pakkes ind eller lægges under juletræet.

Varme tanker fra Danmark

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Godt innlegg med kloke ord! Jeg er så heldig å ha masse familie rundt meg. Men du så travelt det har vært å samle alle til middagsselskaper:-) Så det blir lite tid til blogging for tiden:-)
Ønsker deg en fortsatt god jul:-)
klem fra Hjørdis

Mia sa...

Ja, julen är väl den högtid då man också kan känna sig otroligt ensam, det glömmer man fort när man är bland dom heldiga som inte är det. Fint skrivet. Hoppas fjellet bjuder på många fina upplevelser, god fortsättning :)

Frøken Solhat sa...

Søde Linda......glædelig bagjul til dig og dine og jeg ønsker jer en rigtig dejlig tur i fjellet.

Tak for et dejligt indlæg.......vi skal huske at værdsætte livet her og nu og nyde hinanden mens vi kan.

Knus Dorthe

Lisbeth (countryliv) sa...

Kære Linda, hvor har du ret i dit smukke og alvorlige indlæg. Vi som ikke selv er ramt eller som dig møder mennesker der har det dårligt kan være tilbøjelige til at glemme dette både i julen og i dagligdagen - heldigvis minder folk som dig os om det så vi får mulighed for at reflektere over dette også. Tusind tak og glædelige juledage på fjellet:)

liven sa...

Hei Linda

Et fint innlegg hos deg...et innlegg til ettertanke!
Der er mange som ikke har det så greit i julen...tiden da "alle" skal kose seg sammen og tiden for glede!
Selv kaver jeg ikke på....mange ting som blir viktigere for meg i julen!

Koselig å lese innlegg om deg i Boligdrøm forresten....vi får vel se mere til deg der ?

Over nyttår begynner jeg å se mot vår...og kjenner jeg gleder meg til de første vårløkene kommer i butikken :o)

Ønsker deg en fin romjul.
Klem fra meg !

Linda sa...

Tusen takk for deres mange søte ord:) Jeg ønsker dere en masse masse god romjul:) Juleklem

Marit sa...

Kloke ord fra en klok jente:)

Håper dere koser dere stort på fjellet, og nyter nettopp tiden dere har sammen.

Vi snakkes når dere er nede igjen, tror ikke Dagmar har gjort noe i hagen din, har ikke merket stort til den her.

Maritklem:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails