VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)onsdag 18. mai 2011

Myyyye som skjer

Det er litt stille her hos meg på bloggen, men det er ikke fordi det ikke skjer noenting. Heller det motsatte; det skjer altfor masse altfor fort. I tillegg slet blogger litt I forrige uke, og jeg fikk ikke lagt igjen kommentarer hos dere, eller innlegg hos meg selv…. Men nå er jo iallefall det kommet I orden. Men dermed har det også hopet seg opp med ting å fortelle. Så nå vet jeg ikke hvor jeg skal begynne…
 
bloggebilder 005
Som dere ser har hoppemonsteret fått plass
 
Som dere ser på bildet over, er grønnsakslandet I ferd med å ta form. Den delen er nå ferdig planert og et lite plommetre ‘reine c. d’oullins’ er plantet. Nede I høyre hjørnet noen meter fra en Ask. Slik at vi kan henge en hengekøye der… (på en stolpe ved siden av plommetreet, for treet klarer jo ikke å bære en hengekæye enda, men det skal se ut som det gjøre det.)
Lenger  I utførelsen av grønnsakslandet har jeg ikke kommet, for I går var det jo 17 mai, og kaker skulle bakes, mat forberedes, både til gjester her og dugnad på skolen. Vi hadde familie på besøk til frokost, og gode venner til middag på ettermiddagen. 7 voksne og 8 barn skulle ha mat. Og på skolen solgte vi sukkerspinn under arrangementet der, dvs min bedre halvdel gjorde det, så jeg sparte bunaden for det… Men slike dager krever også sin planlegging, og da blir det mindre tid til annet.
Men en flott dag hadde vi, og alle gikk slitne og fornøyde til sengs I går kveld. Til og med værgudene var med oss, så vi har nok vært snille I år.
 
Men I morgen drar jeg og ei venninne til København; hage/interiør/inpirasjonstur. Ingen store planer er lagt. Det er vel ett av de privilegier vi småbarnsforeldre skal ha på tur; våkne og gjøre det vi føler for den dagen. Det betyr ikke at vi ikke skal være effektive, så vi skal nok få gjort litt. Det som står på planen og vi skal prøve å få til en av dagene er er tur til en kolonihageforening, et besøk på hagemessen på ledreborg slott, og mulig en tur til hagedagene på honning og flora og kanskje et besøk da til egeskov slot. For de to siste ligger vel I nærheten av hverandre om jeg har forstått rett. Og så fristet Claus med et besøk til en have, også ved egeskog slott, Her skulle det visst være mye inspirasjon ang kjøkkenhave, og det kunne jo trenges ang grønnsaklandet mitt… Ja, ja vi har ikke all verdens tid så vi får se hva vi rekker.
 
Vi skal bo på et bed and breakfast som ser veldig koselig ut. Jeg må si jeg ikke synes det er gøy og bruke masse penger på å bo, det er jo mer moro å bruke penger på annet enn å sove.
 
Jeg må gå og pakke nå, men dere skal få høre mer om turen når jeg kommer hjem.
 
Denmark her I come!!!
 
Men som sagt tidligere, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne på bloggen for tiden. I hagen skjer det selvfølgelig masse, og jeg kunne jo knipset og vist dere hver eneste lille ting som dukker opp… men jeg vet ikke jeg… Kanskje dere vil hjelpe? Så jeg spør dere hva vil dere høre mer om?
 
Her er noen stikkord om noe av det som har skjedd I mitt hageliv, så kan dere ønske dere hva jeg skal fortelle mer om ( like mye en liste for meg, for å huske hva jeg må fortelle om, men hvor skal jeg begynne?):
Men dere må jo gjerne ønske og spørre om andre ting også.
 
1. Oppdagelsen av et nytt gartneri
2. Som selvfølgelig fører til nyanskaffelser
3. mere nyanskaffelser, og mer eller mindre dårlige/gode impulskjøp
4. Grønnsakslandet
5. Grillstuen tar forsiktig mer og mer form, og jeg flytter mer og mer inn
6. Nytt kupp av loppefunn som er malt og pusset opp, skikkelig fornøyd
7. Oppdagelsen av hagegal, og dermed er mitt høyeste ønske for beboere I hagen oppfylt; martagonliljer
8. Sørveggen som vi egentlig ikke har, men som er der. er blir beplantet og venter på espalier.
9. Nytt prosjekt med espaliering av fruktre
10. Drivhuset og det som skjer der. Luktet stall I forrige uke…
11. Hva skjer med de 150 tomatplanter, hvor mange er igjen?
12. Resten av frøsådden?
13. En trist rhododendron
14. Liljer, I hagen for første gang. Og deres fiender Liljebillene
15. Et besøk hos en mulig fremtidig blogger (håper jeg) med maaange magnoliaer, som ikke er redd for å utfordre herdigeten dems, og lykkes så langt
 
Ja, dette er jo noe, men det skjer mer enn det også… Jeg henger på så godt det går.
 
Men nå gleder meg meg til turSmilefjes

Også gleder jeg meg til å komme hjem til hagen, familien, og bloggen igjen. Det er det beste med å reise bort; å komme hjem igjenSmilefjes
 
bloggebilder 091
 
Jeg ønsker dere en flott flott uke.

Klem fra

11 kommentarer:

Mia sa...

Det är nog tur att bloggen strulade för du hade inte haft tid i varje fall. Så mycket som händer hos dig.
God tur :)

Lene sa...

Jeg må skuffe dig med at Egeskov Slot ligger på Fyn, så det er ikke lige i nærheden af Honning og Flora.
Rigtig god tur til Danmark :)

Linda sa...

Hei hei:)
Ja det går unna mia, men gøy og bare gøy:)

Lene: Takk for oppklaring, vi tar med mac og sjekker opp underveis, men da blir det nok loddtrekning, honning og flora eller egeskov slot... Kanskje honning og flora?:) Vi kjører ned, så det skal gå greit å komme rundt iallefall:)

Han en god kveld. Her regner det så slipper jeg å tenke på om det blir vannet mens jeg er borte:)

Mette - Villa Landly sa...

For søren da Linda... sikke en ordentlig omgang, det er jo lidt til at tabe pusten med alle de projekter, men spændende lyder det. Rigtig god tur til DK.

Knus
Mette

Marit sa...

...jeg vil gjerne høre om alt jeg, regner med at du begynner på toppen av lista i morgen tidlig:)

Blir nok greit med mac og GPS gitt, vi er jo ikke akuratt kjent for å finne frem på første forsøk, hehe.

Maritklem

Helene Orskaug sa...

Hei! Så spennende det var her inne! Masse inspirerende lesing for en Hagegal jente som meg:o) Mange flotte bilder også!

Legger meg som følger, jeg, så finner jeg deg lett igjen:o)

Heleneklem;o)

Bente sa...

Oj! Så mye som har skjedd på hagefronten hos deg! Artig med masse nytt.

Ønsker deg en fin helg i morgen!
Klem fra Bente

GRØNN FRYD HOS MONIQUE - sa...

Hei igjen! Jeg pleier ikke ha vanskeligheter med å se bilder hos deg, men det virker som du skulle ha mer enn ett bilde øverst i dette innlegget... eller? ("bloggebilder" 005 og 091 ser jeg, men uten bilder)

Frøken Solhat sa...

Jamen Linda....jeg vil da meget gerne høre om det hele - for lige spændende lyder det og med din muntre fortællesans så bliver det godt uanset emne - men især grillstuen er jeg meget spændt på at følge udviklingen i :0)

Jeg håber I får en helt fantastisk tur til Danmark og jeg er sikker på at du og Marit kommer hjem med en helt masse skønne indtryk - om det så er fra Egeskov på fyn eller Honning og flora :0)

Må give dig ret....på såsan en tur er det ikke overnatningsstedet der skal bruges penge på....men alt muligt andet der kan proppes ind i bilen ;0)

Kæmpe Knus og drive safe :0)
Dorthe

Anne (Moseplassen) sa...

hehe, våren er litt sånn. En milion ting å skrive om, og vrient å velge.

God tur til danmark! Skulle gjerne vært der selv jeg, de vasser jo i vakre hager :D

christin_mnh sa...

Kjære Linda
Fantastiske bilder fra Danmarksturen! Ble helt "blank i øynene" da jeg så hengestolen/hamokken i eldre stil! FANTASTISK!.....sånn vil jeg ha!!!
Artig å se litt nytt, pilvariantene var flotte. Helt bedårende Peoner!!
Clematis Prinsesse Alexandra står allerede på min "MÅ HA" liste! klem Cristin.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails