VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)onsdag 6. juli 2011

Peonene I hagen

Denne skjønnheten blomstrer enda. Det er nok Karl Lagerfeldt tror jeg, men den står på nordveggen så derfor kommer den litt senere enn de andre. Men det er jeg jo bare glad for.
 
Flere av de andre ser slik ut
 
bloggebilder 005
Avblomstringen kan være rene kunstverket, men også… mindre vakkert, og da kan man jo være fristet til å klippe de av…
bloggebilder 007
men da går man glipp av
 
bloggebilder 013
Småplantene som kommer av frøene… Og de vil jeg jo også gjerne beholde. Så avblomstringen får rett og slett gå sin gang. Mine små førplanter er reddet opp I større potter, og står godt beskyttet under sine kjære mors beskyttende blader. For det var jo der jeg fant dem, så da trives de nok der tenker jeg.
 
Andre peoner som har blomstret I hagen
 
bloggebilder 043
 
bloggebilder 046
 
bloggebilder 026
 
bloggebilder 012
 
bloggebilder 023
 
bloggebilder 019
 
bloggebilder 031
 
bloggebilder 006
 
Den røde over er den samme som den som visner under… En utrolig forandring…
 
bloggebilder 006
 
Min sarah bernhard ble helt ødelagt av regnet I år… tung blir hun når hun blir våt, så hun ligger strødd stakkar… men hun verner over sine små da.
 
Når jeg var I Danmark I mai, ble det også en tur på bilka, og der solgt de peoner som Claus Dalby hadde anbefalt, og motstandskraften ble borte, og fem ulike sorter, tilsammen syv peoner ble med hjem… Er de ikke nydelige. Jeg må innrømme at jeg har en ide om hvor de skal stå, men de er enda ikke kommet I jorden…
 
bloggebilder 008bloggebilder 009bloggebilder 010
bloggebilder 011bloggebilder 012
 
Jeg ønsker dere en masse masse flott dag, nå skal strandbagen pakkes og vi skal tusle ned for et bad
 
Klem fra
 

8 kommentarer:

Helene sa...

Så mange flotte peoner du har! Jeg har skaffet meg peoner først i år, så jeg må nok vente et par sommre før jeg kan nyte blomstringen:o)

Ha en fin onsdag:o)

Heleneklem

Frøken Solhat sa...

.....uh hvilken fest du har haft Linda :0)

Pæoner er noget af det smukkeste i juni........glæder mig til næste juni hvor festen bliver endnu større med dine impuls køb :0) Glæd dig til Do Tell......den er helt fantastisk.....men det ved du jo ;0)

Kæmpe sommer knus Dorthe

Bente sa...

FANTASTISK vakre peoner! Helt utrolig. Jeg har kun en peon i hagen. Tror jeg må anskaffe meg flere.

God helg!
Klem fra Bente

Margrethe sa...

Nydelige bilder av nydelig peoner. Og så flott at du får små frøplanter da. Det har jeg aldri tenkt på, - at jeg kan la de stå å frø seg. Har nok mye å lære enda jeg. Ha en fin sommeruke.

Lisbeth sa...

Det føles som en evighed siden det var juni og pæonerne blomstrede her, hvor bliver tiden dog a?. Dine pæoner er super skønne, husk nu at plante dem højt så de foraætter blomstringen til næste år:) hmm måske skulle jeg tage til Bilka og se om der er nogle tilbage.

Soportales 8 sa...

Jeg elsker peoner ... er en blomst sooo søt ... her i Spania, er mye brukt til brudebuketter. Men kanskje ikke der, vet ikke.
Jeg liker bloggen din, og med din tillatelse blir jeg en tilhenger, ikke sant? Jeg inviterer deg til å besøke og kommentere på våre noensinne du ønsker.
Hilsen. Inntil neste gang!

Tonerose sa...

ojojoj, SÅ mange lekre peoner du har!! Du og du!

også så mange nydelige nye du har kjøpt.. Tenk deg neste år da! *sukk*

hagen hos meg har ordnet seg selv i år (...) - og den store gamle sarah bernard'n har vært SÅ lekker!! deilig med de som klarer seg litt selv! :o)

SÅ flink du er som klarer å få frem flere planter selv!! IMPONERENDE! tror pioner er noe av det vakreste som finnes...! :o)

jeg håper du har en vidunderlig helg!!

Stor klem fra meg til deg!

Mia sa...

Oj, jag som trodde jag bommat alla dina inlägg.. Hoppas du har haft en fin sommar :)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails