VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)onsdag 25. mai 2011

Mer fra Danmark

Vi ønsket oss et besøk I en kolonihaveforening også mens vi var I Danmark. Helt siden jeg var I Århus I fjor og besøkte en kolonihageforening (skulle gjerne ha linket til det innlegget, men har netopp oppdatert internet explorer, og dermed skjønner jeg ingenting igjen… Jeg får ikke til å blåe ut adresselinjen slik at jeg får kopiert den inn, men jeg lærer det vel igjenMen bildene fra kolonihagen I Århus ligger under cluas dalby, øverste innlegg som heter at det kommer ikke ann på størrelsen).  Jeg er helt sjarmert av denne hageformen. Den forrige sesongen av trädgårdsfredag hvor handlingen foregikk I en kolonihage, og gjorde meg ikke mindre fascinert. Og ikke minst er jeg fascinert over hva man får plass til I en så liten hage. Jeg har jo ikke store hagen selv, så det er gøy å se, og få inspirasjon til hvordan man får til romfølelsen og hagelivet på så liten plass. For det mangler jo ikke på verken trær eller andre planter I disse søte små hagene. Kolonihageforeningen vi besøkte I København het Vennelyst hageforening og ligger ved Christiania bydel.
 
Danmark mai 2011 053Danmark mai 2011 055Danmark mai 2011 054
 
Det er sååå sjarmerende å vandre I gatene her.
Selv er jeg redd for å putte inn for mange trær I hagen, særlig sånn midt I hagen. Jeg har jo sprengt og utfordret mine grenser her,med Herr Prunus I hjertebeddet og Frøken Magnolia ved trappen, men likevel så er det lett for at trær havner i kantene av tomten. Men nå rjeg ser hvordan trærne skaper romfølelse og tak I de små forhagene steder jeg har vært I Danmark og I kolonihagene, så skjønner jeg at trær gir hagen en helt ny dimensjon, de gir en herlig struktur, og er med på å løfte blikket opp I hagen. Men så er det solen da, man vil jo ikke miste for mye sol…
 
Danmark mai 2011 057Danmark mai 2011 065Danmark mai 2011 067
Danmark mai 2011 108Danmark mai 2011 116Danmark mai 2011 114
 
Nå var vi der tidlig på sesongen og det var tydelig at vårryddingen så vidt var begynt. Men magnolia montana blomstret villig vekk både her og der, og det samme gjorde blåregnen. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvor vakkert det er her når peoner og roser etterhvert står I full flor.
 
Danmark mai 2011 064
 
Kuppehuset. Trykk på bildene så blir de større
 
Danmark mai 2011 063
 
Danmark mai 2011 070Danmark mai 2011 073Danmark mai 2011 072
Danmark mai 2011 078Danmark mai 2011 082Danmark mai 2011 083
 
Favorittblikket mitt var dette:
 
Danmark mai 2011 093
 
Nyyydelig ikke sant?
 
Danmark mai 2011 092Danmark mai 2011 094Danmark mai 2011 099
 
Små detaljer, herlige detaljer
 
Danmark mai 2011 117
 
Danmark mai 2011 102
 
HageLivet er herlig ikke sant?
 
Danmark mai 2011 076
 
Om du er I Danmark anbefaler jeg at du tar en runde litt fjernt fra byens stress og vandrer I en hageforening.
 
Klem fra
 
 

19 kommentarer:

Lisbeth sa...

Lige fra jeg var en lille pige har jeg elsket at gå på stierne i en kolonihaveforening og kikke på de søde huse og dejlige haver. Dine billeder er suberskønne, dejligt at I har haft en god oplevelse i Danmark.

@my casa sa...

Vilka fantastiska bilder och vilka förtjusande
kolonilotter. Nu vet jag vad vi ska besöka nästa
gång vi åker till Danmark. Ljuvligt:)))

Nette sa...

Dejlige stemningsfulde billeder. Kolonihaver er lige som dukkehuse, man kan bo i. Ville nu gerne have adressen på den kolonihave i Århus, for jeg er der tit på business, så jeg kunne jo smutte forbi, inden jeg rejser hjem igen :-) Skal faktisk derover i morgen torsdag. Kunne ikke lige finde dem ved at følge dine instrukser. Ved ikke hvor jeg skal lede.

Nette sa...

FUNDET! Tak :-)

Fru Friis sa...

Det er da kolonihavehygge for alle pengene, fantastiske fotos :o)

Ninni sa...

Jeg er fortapt! Hvilke perler du finner når du er i Danmark! Du har virkelig nese for å snuse opp de mest fantastiske steder :) Den blåregnen altså...sukk sukk sukk

Anne C sa...

Utrolig flott! Synd jeg ikke tenkte på det når jeg var i Danmark i påsken.

Linda sa...

Tusen takk for alle deres hyggelig ord:) Det er virkelig verdt å besøke en slik haveforening i danmark, og det flotte er jo at ingen er helt like. Alle er på sin måte helt unike:)
Nette: Så bra du fant det:) Den haveforening jeg besøkte i århus her riiskov haveforening, om du søker på den kommer den opp. Den er rett i nabogaten der Claus bor:) Og så må du fortelle om du får til en tur dit:):)

Jeg ønsker dere en god kveld. Her har det gått i hundre i hele dag (som vanlig), med kanelsnurrbaking, basar på skolen, og minstemann solgte tomatplanter med god suksess, så nå minsker det i drivhuset:):)

Linda sa...

Og hvorfor får jeg ikke lagt inn kommentar hos enkelte av dere??? Maskinen oppdaterte til nyeste internett explorer ett eller annet i går... kan det ha med det å gjøre??? Jeg blir bare kastet tilbake til logg på google konto hele tiden... Noen som vet???

Linda sa...

Men her hos meg går det bra... skikkelig irriterende:(

anne - moseplassen sa...

test

GRØNN FRYD HOS MONIQUE - sa...

Interessante og fine bilder!

Else Marie sa...

Herlige bilder og repotasje som gledet meg denne Lørdags morgen.
Takk..............

Selv er jeg i Danmark flere ganger hvert år.Kom nettopp hjem fra Køge bukt der vi var noen dager.Reiste inn til Køben derfra.Jeg elsker Danmark.
Vi overnatta 5 min fra Bilka og denne gangen har jeg vært virkelig flink....ferie i år og ikke så masse planter.....
Trivelig helg

Nette sa...

Hvis I har problemer med at lægge kommentarer, skal I FJERNE FLUEBENET I "FORBLIV LOGGET IND"!

Mette - Villa Landly sa...

Linda hvor er det smukke billeder du har hapset - jeg kan godt forstå favoritten er blåregnen, den er så smuk. Jeg kommer fra "landet" og er ikke vant til kolonihaver, så der har jeg ikke rigtig slået mine folder - men jeg kan da se, det ville være god inspiration til min lille have.

Knus
Mette

Frøken Solhat sa...

Hvor ser det dog bare skønt ud her i Danmark når det bliver fanget så smukt igennem din linse ;0)

Uh.... hvem der bare havde sådan en smuk blåregn man kunne sidde under og nyde aftensolen.....det burde være alle forundt ;0)

Skønt at i kunne glæde andre med nogle af dinne mange skønne tomat planter - her er de stadig en mangelvare.......MEEEN i morgen må jeg på handlen.

Knus Dorthe

BLOMSTERSTJERNEN sa...

For noen herlige bilder! Jeg ønsker meg også en liten dansk kolonihagehytte i svensk stil, til polske priser ved sjøen i den vestlandske skjærgården med provencalsk klima...

Likte spesielt bildet av den overdådige blåregnen!

Men hvorfor blomstrer alle andre sine Klematis Montana Rubens og ikke min? Trenger de mye gjødsel? Eller tar det noen år før første blomstring? Min var ny i fjor.

B*

Carina Bergius sa...

Fantastiskt!!!

Linda sa...

Takk for alle hyggelige ord, jeg håper å få til en tur til kolonihagene når jeg skal til danmark i sommerferien også... Og da er det sikkert enda vakrere, sukk:)
Blomsterstjernen: Ja de montanaene, sukk... Jeg vil også så gjerne ha dem i hagen, men de lykkes jeg ikke så godt med, så jeg tør ikke å gi noen råd her... Men de skal jo ikke kreve mer enn vanlige klematis de... Mine ser det ut til at kong vinter har tatt... men jeg lar de stå, for hvem vet hva som skjer der under jorden...:)

Jeg ønsker dere en flott hagedag:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails