VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 19. desember 2010

Jeg lever, og håper plantene der ute gjør det samme…

 
Mens plantene sover der ute, har jeg som nevnt benyttet høsten til maling og opppussing…
4. Advent I dag allerede, huff som tiden går.
Vi stresser ikke så veldig her I huset. Julegavene var jeg godt I gang med, og julevasken tar jeg etter jul. Kun vanlig rengjøring blir utført. Og I år er det enda enklere, for ungdomskolen her borte har prosjekt med elevbedrift I år, og de tilbød julevask. Så I morgen kommer noen ungdommer og hjelper med julevasken og jeg får uvurderlig hjelp, samtidig som jeg støtter en god sak. Nesten som et Kinder-egg detSmilefjes
I dag skulle vi vel vært en tur I byen, men da går det bare penger som en egentlig ikke trenger å bruke… Merkelig så løst pengene sitter nå… Plutselig er liksom alt man ikke har kjøpt I løpet av høsten en nødvendighet… “ja, ja…de kan jo likesågodt få det til jul” Nei, I dag får de leke her hjemme, og vi voksne pusler litt rundt…
Det er godt å kose seg og ikke stresse så veldig. Ungene synes ikke det er gøy med foreldre som bare maser rundt, så vi tar det med ro, julen kommer uansett.
Men litt har vi fått gjort, mine syv slag er kun et par, men de bli iallefall spist. Så pepperkaker og pepperkakehus er laget, og risboller. Og I løpet av uken skal vi nok få litt gjærbakst I frysen sammen med julematen.
Kulden kom tidlig, så hagearbeidet tok en brå slutt. Enda har ikke hagen min de strukturer som gjør den spennende om vinteren. Men jeg håper at når grillstuen er ferdig skal det bli enklere å skape blandt annet vintergrønne vegger, og trær og busker med spennende høstfarger.
Så jeg pusser opp for harde livet, for jeg vet at etter nyttår og utover I januar er det frø og frøplanter som opptar meg. Så jeg maler flittig, mens jeg kan.
bloggebilder 014

På Julekalenderen til minstemann henger det nå bare 4 små pakker. Du kan skimte den I det venstre hjørnet på bildet. Pakker som henger på en kvist, enkelt og greit. Ungene våre får en gave annehver dag, jeg synes det er mer enn nok, og da får de heller litt større ting. Det har vi gjort fra første stund, og det har aldri vært noe problem. De får mer enn nok likevel, egentlig altfor mye… Nesten så jeg blir kvalm av hele greiene… Så får å bøte litt på det, snakker jeg stadig om de som ikke har så masse. Og så har vi vært og handlet julegaver og gitt til kirkens bymisjon. På skolen har de også “gi-bort”-kalender, og da må de ha med seg noe de skal gi bort. Jeg er litt streng og krever at de skal gi noe de selv ville likt å fått… Hvert år hører de moralen om hvor lett det er å gi bort ting en ikke trenger, altfor lett… så de må lete blandt egne ting som de liker.
 
bloggebilder 016
Foreløpig sparer jeg den røde fargen, den kommer ikke før lille julaften…. men jeg har tyvstartet litt på kjøkkenet da, det er liksom litt lov. Jeg har noen prosjekter som jeg har lyst til å vise dere, om dere fortsatt er her inne da, og håper jeg får tid rasktSmilefjes
Bildene blir litt mørke, men det er jo mørketid nå… så lyset blir ikke det beste. Med blitz blir det mange skygger… Ja, ja… dette får en jo leve med på denne tiden, men om en uke snur solen, hurra!
Jeg ønsker dere alle en flott dag, og god jul
 
bloggebilder 032
Klem fra

3 kommentarer:

New Dawn sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min :-)
Så flott du har pyntet til jul med hvite amarylliser og lysende stjerner. Skikkelig lekkert var det og det inspirerer meg til å gå til innkjøp av nye hvite amarylliser, og kanskje en rød også.
God jul til deg også og det er deilig å se at det også er andre enn meg som ikke skrur opp stressnivået i førjulstida.
Stort smil fra meg.

Marit sa...

Koselig med innlegg igjen, og du kan få sagt det du Linda:-)

Så deilig med noen som kommer å vasker litt da. Jeg er glad det er mørkt når gjestene kommer på julaften, for å si det sånn!

Nå skal jeg feste hengeren på bilen og dra å kjøpe juletre, hurra:-)

God klem

Bente sa...

Jeg har akkurat samme innstilling til advent, jul og vasking, som deg.
Adventstiden er til for å kose seg og glede seg til jul. Vasken tar vi når den trengs, og når det blir lysere om dagene.

Det så utrolig nydelig ut, hos deg!
Vakkert pyntet!

Førjulsklem fra Bente

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails