VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)VinterhagenJeg må innrømme at jeg aldri har vært særlig glad i vintergrønt. Jeg har nok mest elsket alt som blomstrer og særlig oldemors blomster. Når jeg handlet planter, var det nok preget av hva jeg syntes var fint der og da, og dermed lite vintergrønt....


I fjor sommer 2009 endret det seg, og jeg begynte å sette pris på andre egenskaper ved plantene. Jeg er nok fremdeles mest glad i blomstrende planter, men i vinter har jeg satt stor pris på det vintergrønne jeg plantet i fjor. De er med på å gi hagen karakter om vinteren, samt at de gir øynene noe å falle på. Så nå vil jeg ha masse vintergrønt, men vil ha plass til masse blomster om sommeren også, så her må jeg tenke meg om. Ingen "diller" på vintergrønt må ut av kontroll:) Jeg har brukt noen av mine grønne planter, som Ilex som en kort liten hekk ved siden av drivhuset for å skape rom og struktur i hagen. Det synes jeg er spennende.


Jeg plantet også i fjor flere rhodondendron, og de er litt morsomme å følge med på hvordan de trekker seg sammen på kalde dager, og hvordan de liksom puster ut på mildere dager. På andre siden av drivhuset har jeg en trochodendron. Den ble plantet i august i fjor, en bursdagsgave (på forskudd) fra min mamma:) Enda en sånn "MÅ ha" opplevelse:) Den har en fin form synes jeg, og er med på å gi litt høyde. Samtidig er baldverket såpass luftig at den ikke skaper så tett skygge for andre planter rundt seg. Jeg er veldig spent på hvordan den blir til våren og sommeren.

Jeg er jo som de fleste mest glad i vår og sommer i hagen, men jeg er glad i alle årstider og liker å se hvordan ting veksler. Vinteren er et hyggelig avbrekk, hvor man kan hvile seg litt, nyte blader og bøker. O gikkeminst er den med på å skape spenning i hagelivet. Hvordan har plantene klart seg i år? Veldig spennende:)
Om vinteren dekker bakken med snø, er det også en god mulighet til å se hvordan gangveier, og rom i hagen kan lages. For da blir ikke synsinntrykket forstyrret av så mange flotte planter, og man har liksom litt "Blanke ark" til å jobbe med. Så å jobbe med hageplanen har man en god mulighet for på denne tiden. Man har masse tid, tid til planlegging, bla i frøkataloger og bestille når den tiden kommer i januar, februar.
Og så er det jo koselig med førjulstid med lys på trær og islykter (om det er frost) Så vinteren har også masse å by på i hagen:) Og en ting til om spenning; Under snøhaugen på bildet under sover, ruteliljer, to vakre rhodondendron, hosta og mulig noen småting jeg har glemt, og det blir en deilig overraskelse:):)


Og syrintreet har en annen koselig funskjon om vinteren, nemlig å være foringplass for småfuglene:) Da ser vi dem fra kjøkkenbenken. Ungene synes det er stas og med fugleboken klar er det gøy å finne ut hva de heter. Mange greiner som fuglene kan sitte på.  Med to katter som medlemmer av husstanden, var jeg i tvil om jeg skulle mate de små. Det er jo ikke snilt å lure de inn i fella heller... Men med litt planlegging og foring mens kattene er inne osv, så tror jeg det har gått bra. Og etterhvert ble det så mye snø rundt matplassen, at kattene aldri i verden setter sine poter uti der:)


Les om sommer hagen her http://lindashagedrommer.blogspot.com/p/sommerhagen.html1 kommentar:

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails