VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 5. august 2012

Reisebrev fra Tivoli i København

 
 
 
 
IMG_7624
 
Jeg har vært flere ganger i Tivoli I København, men jeg må innrømme at jeg hadde glemt hvor vakkert det er der. Myyye for en hageglad mor. Jeg er ikke glad i karuseller, men heier gjerne på barna, og passer bare på å benytte sjansen til å stikke litt av blandt blomster i tivolihagen.
Det tok ikke langt tid, før jeg måtte gi utrykk for at “jeg skal bare…” og løp av sted for å ta nærmere I øyesyn den flotteste blomsterkornell jeg noensinne har sett…
 
blomsterkornell red1
 
Se så fint det er med blåfarget hosta som underbeplatning, og den hvite astilben i bakgrunnen passer perfekt.
 
Fra en annen vinkel, sidebeplantningen og treet utfyller hverandre perfekt.
 
blomsterkornell red2
 
Jeg er i ekstase og løper etter familien for å fortelle… de er mye mer oppattt av å finne en karusell…
Jeg henger på, men passer på å nyte hageopplevelsene som kommer på løpende bånd til det fulle.
 
IMG_7511
 
Engletrompetens duft sprer seg, og jeg nyter i det jeg passerer den. Den er mye mer frodig enn min…
Men som jeg sa i går, det har nok både vært for kaldt i juni, samt blåst mye… Jeg overvintrer min på vaskerommet. Det er nok ikke ideelt, for det er nok både for varmt, og for lite lys… Men det har gått greit. Jeg begynner å vanne og gjødsle den I februar sånn ca. Den burde nok ha ny potte I år, men det får den få til neste år. Potten har innsving øverst… ikke lett å få en jordklump som er tykkere nederst ut av smalere åpning… Men det får bli hodebry til våren… Masse info ang engletrompeter finner du på Trines side her Mitt forhold til engletrompet er ganske ferskt selv, så jeg søker stadig råd hos Trine.
 
Men tilbake til brugmanesiaen eller engletrompeten på Tivoli
 
engletrompet red1
 
Jeg må innrømme at favoritten var blomsterkornellen, og så den hvite hagen
Såååå nydelig, sukk jeg døøør…
Hvit revebjelle med skyer av brudeslør…
 
IMG_7591
 
Solhatten strekker seg opp av sitt tyllskjørt av brudeslør…
 
IMG_7593
 
En hel gate med brudeslør…
 
IMG_7586
 
Kontrollerte kontraster røffer det litt opp
 
IMG_7590
 
Vakre detaljer overalt…
 
IMG_7554
 
IMG_7553
 
Vi pleier å dra til tivoli på tidlig kvelden ca ved 18 tiden, og bli til det er godt mørkt. Da får jeg med meg så mange fler opplvelser, for når det skumrer og lysene slår seg på, så trer enda nye detaljer frem.
Vannspillet er også veldig vakkert. Og se I bakgrunnen begynner lampene å ta over for dagslyset.
 
IMG_7550
 
sukk
 
IMG_7551
 
Jeg kan love at jeg synes et besøk her er en myyye bedre hageopplevelse enn kew garden…
 
IMG_7547
 
Ikke et sted er glemt
Stormarikåpe med grønne små lamper, kledelig
 
IMG_7563
 
Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, er det en rød telefonboks eller hva det er, ja så blir fargen gjentatt I en plante ikke langt fra… Hagen og interiøret og eksteriøret henger sammen
Jeg har jo tidligere nevnt hvor mye jeg liker at hagens farger gjenspeiler farger I huset.  Bildet er ikke av de beste, men de viser poenget.
 
IMG_7603
 
Det er alltid noe som lokker deg videre, pirrer nysgjerrigheten
 
IMG_7589
 
Kvelden sniker seg på, nye detaljer trer frem
 
IMG_7552
 
IMG_7571
 
Se litt inn I dette bildet og legg merket til stien som lokker I bakgrunnen, ja ja jeg lar meg lokke videre selvsagt, og angrer ikke.
 
IMG_7572
 
IMG_7573
 
Gerben tjerdsma som jobber som trädgårdsmester på universeum sier dette om forskjellen på å være hageinteressert og hagenerd..
“Som trädgårdsnörd snurrar hela livet kring växter. Nyfikenheten og passionene är så tor att även saker som valet av fritidsresor styrs av trädgårdsinteresset. En vanlig trädgårdsentusiast kan självklart också vara nörd med de dyker oftast bara ner I ett ämne, annars blir det for stort”
 
Ja da vet jeg hvor jeg tilhører… For jeg må vel innrømme at jeg prøver så godt jeg kan å sjekke tilrettelegge slik at jeg får mest mulig hageopplevelser ut av hvert ett gjøremål. Men jeg hang på barna på tivoli også altså. Og tivoli er virkelig et skikkelig Kinderegg…
 
IMG_7601
 
Slitne, mette på intrykk og opplevelser sovnet vi alle sammen meget godt fornøyd den natten.
 
IMG_7628
 
Selv i mørkeste mørket trekker de hvite plantene til seg lyset som er rundt seg.
 
IMG_7629
 
Jeg lengter tilbake allerede… Det blir nok tur hit til neste år også, kanskje til og med to. Jeg skal argumentere hardt for det når neste års ferieplaner skal legges.
 
Det er bare sååå verdt et besøk for alle i familien.
 
Klem fra
 

9 kommentarer:

Turid sa...

Nydelige bilder, Tivoli here I come....

IngunnBW sa...

Å ja, dette kan jeg skrive under på. Jeg var der for 4-5 år siden med yngstemann og en kamerat, og ble overveldet av den vakre beplantingen. Spesielt den japanske delen var uimotståelig.

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Innbydende bilder :)
Tivoli er genialt! Perfekt for både barn, far og mor. Helt enig i at det er mer spennende enn Kew Gardens.
Godt levert Linda!

Villrose sa...

Skjønner det er altfor lenge siden jeg har vært i "Køben". Tivoli er eventyrlig vakker! Og det hvite bedet....

Tante Titti sa...

Plutselig ser jeg ar Tivoli også kan være noe for meg -Selv om jeg blir kvalm bare av å se en karusell. Er mange år siden jeg var der sist, og jeg kan ikke huske at det var så lekkert der. Nydelige bilder og lekker blomstring. Tror jeg må dit neste sommer.
PS. Liker godt ditt sitat fra Trägårdsmesteren - jeg er nok ikke helt i nerdenes verden (sliter med å huske plante-navnene) men jeg er nok på god vei...
Titti-klæmm!!

Jytte sa...

Nu har du virkelig givet mig et stort skub, Linda.

Jeg har ikke været i Tivoli i 23 år, fordi jeg har så dårlige minder derfra. Da min mand døde efter svær sygdom, led jeg af en langstrakt depression, og et standardværktøj, som blev brugt i den sorgterapi, jeg deltog i, var besøg i Tivoli. Jeg siger Jer: Der er ikke noget sted, man kan føle sig så alene som i Tivoli, hvor alle andre tilsyneladende 'are having a ball'.

Nu er jeg jo imidlertid for længst kommet mig - bl.a. tror jeg, fordi jeg udviklede en intens haveinteresse,
så takket være dine ultrasmukke billeder og entusiastiske tekst glæder jeg mig til at køre derind og nyde.
Tak skal du ha', Linda, og
Happy Gardening
Jytte
www.danishknitdesign.com

Tigertina sa...

Er det sååå fint på Tivoli? :D Mange år siden jeg var der sist, sånn i 13års-alderen en gang, og da fantes ikke ordet hageinteresse i mitt vokalbular...
Tror kanskje jeg skal foreslå en tur dit neste år gitt ;) Utrolig flott bilder, og ikke minst - kjempedyktige gartnere som jobber der!
Takk for ett fantastisk flott innlegg, og god mandag!

hagen vår sa...

Kjempefine bilder fra Tivoli! Var i Kbh for 2 uker siden. men vi dro ikke dit. Dumt!

Lisbeth (countryliv) sa...

Kære Linda
Tusind tak for smukke stemninger fra mit elskede Tivoli. Det er ikke hvert år jeg kommer der - faktisk er det 2 sæsoner siden nu. Tivoli var et af mine skønne mødesteder med min mor som desværre døde for 15 år siden. Tivoli var også min første arbejdsplads i en sæson efter jeg blev udlært gartner i 1978. Jeg må simpelthen en tur derind snart.
Jeg bliver altid så glad når andre får den samme oplevelse af en have som jeg selv har og det er skønt når du inspirerer andre til at tage i Tivoli:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails