VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 5. august 2012

Duftende herligheter

Liljerogengeltrompet
 
Endelig en deilig dag I hagen, god temperatur og sol. Jeg håper det bllir flere slike dager, det hadde gjort godt for hagen. Sommeren I år har vært kald, og til tider veldig våt. Det ser ut til at ugresset elsker det… Men rosene trives også med det, jevnt fuktighet gir sterkere roser og holder lus og sykdommer lettere borte. Engletrompeten derimot, synes nok både det har vært kaldt og mye vind. I fjor var den grønn og frodig, men I år ser den rett og slett forblåst ut… Men den dufter himmelsk, og det gjør liljene også. Jeg må stadig bort å snuse på de. Men det er tidlig om morgenen eller kvelden at de dufter best.
 
Liljenes fiende, liljebillen er blitt plukket jevnt og trutt. Og de ser ut til å ha klart seg ganske bra. Men noen av liljene er ikke fått den fargen jeg kjøpte… men heldigvis ble noen av dem hvite. Liljer fungerer godt I krukker, og det synes jeg de passer godt til. Og så kan jeg flytte dem rundt dit jeg vil ha dem. F,eks nå så er en del av krukkehagen min på ferie hos ei venninne som trengte mer frodighet for visning av huset.
 
Det har vært mye i det siste, og lite tid til bloggen, men nå håper jeg på bedre tid. Jeg gleder meg til å vise bilder fra ulike hageopplevelser.
I min egen hage har det nok vært preget av stillstand i prosjektene, men jeg håper på litt fart nå. Planene er I orden, det må bare utføres. I første omgang må jeg få hentet masse jord… For jeg har jo ikke latt være å handle planter… så de må ha nye bedd før vinteren.
 
I morgen, søndag er det rosedagene på Tomb I Råde. Jeg jobber I natt, og må nok sove, men kanskje det kan bli en liten tur…
 
Takk for at du tittet innom meg.
 
Klem fra

5 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Kjempe flott engletrompet. Det har jeg aldri prøvd, men de er kjempe fine.

Ja, det har vært veldig vått i sommer. Her er det klippet bort masse som har råtna, og høye stauder har knekt. Men lite vi får gjort noe med!

Ønsker deg en kjempe fin søndag! Klem

Lisbeth (countryliv) sa...

Det er 2 smukke partnere, din engletrompet er virkelig smuk, hvordan overvintrer du den?
Jeg glæder mig til at se mere til dine nye bede.

Mette sa...

Flott hageblogg med mange flotte bilder ! Den hageinteresserte kan virkelig hente inspirasjon her ! Jeg har selv lyst på en frodig hage med mange forskjellige planter. Kommer nok tilbake til deg og får litt hjelp gjennom "Dine hage Drømmer". En fin søndag til deg !

Mariann sa...

Liljer og engletrompeter er så flotte og så dufter de så godt. Desverre er det en del feilmerking når det gjelder liljer. Bra dine ble hvite, jeg har opplevd at mange ble gule.
Ha det fint!

krepsemor sa...

Nydelige hvite liljer og engletrompet! Jeg elsker hvite blomster. Mine engletrompeter er også litt tilbakesatt, og vil liksom ikke blomstre! Noen har kastet knuppene, og jeg skjønner ikke helt hvorfor. Kanskje det har vært for kaldt?
Gleder meg til å se hva slags prosjekt du skal til med :)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails