VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)mandag 6. august 2012

Nytt reisebrev fra herlig København

 
Som diagnose beskrivelsen I forrige innlegg beskrev tenker jeg så og si alltid på hvor jeg kan finne en hageopplevelse hvorhen jeg måtte være. Barna hadde gitt utrrykk for at de ønsket å besøke dyrehagen I København. Jeg vet jo godt at Ferdriksbjergs have ligger ved siden av, og dermed også de små haver (kolonihager) og det danske haveselskapets have. Så jeg samtykker raskt til at selvfølgelig skal vi i dyrehagen.
“Bare gå I forveien dere, jeg skal bare innom denne hagen her først” Så vips så var jeg I det danske haveselskapets haver…
 
IMG_7718
 
Egentlig var jeg usikker på om hvilken have jeg var i… Var jeg kommet frem til det danske haveselskapets haver, eller var jeg fortsatt I fredriksbjergs have? Samme for meg, vakkert var det. Det regnet litt immimellom, men det merket jeg knapt. Søkte ly under trærne ved behov. Utsikten var alltid vakker uansett.
 
IMG_7721
 
Når jeg gikk I disse hager, slo det meg at en hage kan være veldig vakker uten så mange blomster.
Bare ved ulikt bladverk, og former kan man skape mye vakkert. Også slipper man å ergre seg over at vakre blomster blir ødelagt av vind og regn.
 
IMG_7715
 
Annabelle virkelig roper I andre enden her, “Kom og se på meg” Man får virkelig lyst til å gå den veien.
Så det måtte jeg jo gjøre. Hun er sååå flott. Hun er absolutt en favoritt I hagen min i disse dager også
 
IMG_7753
 
IMG_7724
 
IMG_7704
 
Men det fantes jo så absolutt blomster der, se hvor fint det er med gul løvefot foran blå balltistel. En lek med former.
 
IMG_7711
 
Sitteplasser og pergolaer var mye brukt i denne hagen.
 
IMG_7733
 
IMG_7737
 
IMG_7745
 
Blikket trekkes fremover
 
IMG_7755
 
IMG_7767
 
Herlige former, og jeg kan lett forestille meg hvor vakkert dette er om vinteren også
 
IMG_7768
 
Det manglet jo ikke på vann i denne hagen heller. Vannspeil er veldig flott i hagen.
 
IMG_7749
 
IMG_7756
 
Flott med det røde punktet som heuheraen skaper
 
IMG_7746
 
Utsikten fra de leilighetene i bakgrunnen er jo virkelig upåklagelig
 
IMG_7773
 
Jeg har fått veldig sansen for de hvite bjørkestammene også… Men min hage er for liten, bjørka drikker mer enn 500 liter vann I døgnet… Det kunne jo tørket opp litt i hagen i år kanskje… Men jeg har en plan…
 
IMG_7774
 
Mer vintergrønt, fine former, drømmer om å se disse med snødekke…
Nå regner det ganske bra, men under tette trekroner er det tørt. Og vannliljedammen er slett ikke en dumt syn.
Mens jeg sto her møtte jeg ei annen dame som gikk tur her, og jeg måtte jo da spørre om jeg var i hageselskapets haver, og det var jeg. Merkingen kunne absolutt vært bedre…
 
IMG_7776
 
IMG_7778
 
En flott skulptur soms tår I et bunndekke av eføy. Det så jeg mange steder I Danmark, det er ikke så mye brukte her hjemme, men det er jo veldig fint.
 
IMG_7786
 
IMG_7796
 
Absolutt en hage som inspirerte til mer vintergrønt, og mer struktur i hagen
 
IMG_7793
 
Og kanskje dyr i hagen?
 
IMG_7803
etter en times vandring fant jeg det jeg tror var hovedinngangen. Nå måtte jeg skynde meg tilbake så jeg fikk med meg dyrehagen også.
 
IMG_7812
 
Vandringen tilbake gjennom fredriksbjergs have er også veldig flott. Jeg skal hit igjen, men neste gang skal hele familien være med hit, for så og gå I dyrehagen etterpå. For dette er en park som også barna hadde syntes det var artig å løpe i. Eller ro en tur på den søte lille elven kanskje…
 
IMG_7814
 
Her er besviset på at jeg var i dyrehaven også altså
 
IMG_7842
 
Jeg har faktisk vært her før uten å være I hagen ved siden av… Men det hadde jeg bestemt meg for, at det skjer ikke igjen. Så siden vi likevel var så nære… kunne jo ingen komme opp med noen argumenter som stoppet meg. Nok en kveld går vi alle mette og fornøyde på inntrykk til sengs.
 
Takk for at du ble med på rundturen i det danske haveselskapets have
Ps: Jeg er medlem i det danske haveselskapet, ja i det norske også selvfølgelig, og det engelske… Som medlem i det danske haveselskapet for jeg bladet ’Haven’ hver mnd, og det er absolutt en blad jeg er glad i.
Det er viktig å støtte opp om hagesaken, og det jobber haveselskapene med, jo flere medlemmer, jo mer kan de få gjort. Så jeg anbefaler deg å melde deg inn i et hageselskap. Om du trenger et puff, verver jeg deg gjerne.
 
Takk igjen for at du ble med på tur.
Og takk for alle hyggelige hilsner fra dere. Det er veldig hyggelig at mange av dere ble inspirert til å reis een tur til Tivoli. Og da kan du kanskje stikke innom haveselskapets have også da… med det samme du er der liksom…
 
Klem fra
 

3 kommentarer:

Mariann sa...

Så masse flotte bilder både i dette innlegget og det forrige! Kjekt med sånne bilder som kan gi både nytelse og inspirasjon. Vintergrønt er kjærkomment i hagen, spesielt her hvor vi vanligvis har lite snø.

Jytte sa...

Nåååh! Så kan jeg bedre forstå, at mit kombinerede staude-træpæonbed somme tider er lidt til den tørre side, selv om det regner en del. Der står nemlig tre velvoksne birketræer foruden nogle el og en enkelt blågran midt i min baghave.
Også i forhaven er der et par birketræer foruden naboens bøg og el og ask og pil i skel, så alle disse træer plus de 2 x100 m Mirabeller skaber ikke bare masser af læ her på den flade Rørvighalvø, men også kun sporadiske vandproblemer i krybekælderen, når det regner utomordentlig mycket som i år.
Tak endnu engang for dejlige billeder
og Happy Gardening
Jytte
www.danishknitdesign.com

ZielonaMila sa...

Beautiful garden, fantastic place. I am greeting

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails