VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)onsdag 10. juni 2015Så var det hjemmetid igjen


Det er godt å komme hjem også, med mange gode øyeblikk i ryggsekken.
Fire døgn i Skåne på trädgårdsrundan har gitt maaaange ideer, øyeblikk og gode hageprater. Jeg skal forsøke å dele noe av det her på bloggen. Det ble et døgn i København også, det var ikke dumt det heller... Det ble to turer på Bilka og full bil....(jeg skal vise senere)


Datteren min var med, og bare til oppysning, både tilhengeren OG takboksen ble satt på stasjonsvognen. Og JA det ble fullt.... Claus Dalby og BIlka har noe av skylden....

Vi sov hos Anki Brandt som har Bed&Breaksfast i Ängelholm. Ängelholm ligger ganske sentralt i tradgårdsrunden. Anki Brandt sin hage er to ganger prisbelønt, en gang for å være den vakreste hagen i 2013.


Hun og mannen deltok også på årets tradgårdsrunde og hadde mange hundre besøkende. Men siden vi bodde der fikk vi oppleve hagen i lugn og ro. Det var helt fantastisk. Rosen i buen på bildet over er ganske så berømt. Den er avbildet i boken "Den hvide have" av Claus Dalby på side 384. Den er en av mange utrolig vakre planter og anlegninger i denne hagen.


Hagen ligger helt ned til elven som renner gjennom Ängelholm. Og den tilfører hagen en helt unik dimensjon.Rundt u hagen hang det små kunstverk. Ikke veldig iøyenfallende men litt diskre slik at man oppdagen de litt etter litt. Vår datter falt veldig for disse perlene på tråd.Ryddlige sirkler med beplantninger passet godt inn i miljøet her i hagen.


Og rødbladete trær ga kontraster til det grønne.


Små detaljer her og der. Slike som skaper små øyeblikk som man gjemmer i hagehjertet


Men likevel en ryddig hage. En godt balansert hage som passet flott til huset.

Tenk å kunne nyte slike øyeblikk fra egen hage???? Sukk


Og på kvelden tentes flere lys rundt om i hagen og skapte herlig stemning. Det er mange i Skåne (og sikkert andre steder også...) som har flott hagebelysning i hagene sine. Det er noe vi absolutt bør bli flinkere til her i Norge også. Jeg kjøpte meg flere lamper til hagen som jeg skal montere opp her. Det er jeg veldig spent på.

Huff så lang tid det tar og laste opp bilder her på blogspot.... Er det flere som merker det, eller er det bare meg?

Jeg har mye mer og vise fremover.

Klem fra

2 kommentarer:

Martin sa...

Jeg har ikke merket noe til at det tar lang tid å laste opp bilder.
Det er kansje størrelsen på bildene dine.

Linda sa...

mulig..... litt kjedelig å måtte vente så lenge, iallefall for en utålmodig sjel...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails