VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)lørdag 22. januar 2011

Må HA genet er I ferd med å våkne


Med meg på fjellet er Claus`s nye bok ‘Mitt Haveliv’. Boken er virkelig en av de som man leser fra perm til perm, nyter fantastiske bilder og tekst.
Det som er så flott er også at han gir masse tips I boken, så man sitter igjen med ny kunnskap etter å ha lest den. Etter jeg ble kjent med bøkene til Claus, så er jeg blitt skikkelig kresen på bøker. Jeg vil sitte igjen med noe etter å ha lest en bok, og det gjør man virkelig etter å ha lest denne.

 

mitt haveliv


Akkurat nå har jeg lest om roser, og jeg får jo da selvfølgelig veldig lyst på flere roser I hagen… Så jeg har forsøkt å bestille katalogen til David austin rosene, et besøk på hjemmesiden dems gjorde jo ikke MÅ HA genet svakere… og etter å nettopp lest I boken til claus er dømmekraften svak, så jeg må vente litt, akkurat så lenge at katalogen rekker å komme… Men igjen et mulig lite problem… det ser ikke ut til at de sender utenfor EU… men jeg håper de likevel sender katalogen, og så bor jeg jo ikke langt fra Sverige, heldigvis.
Nydelige rosebilder hos maleviks rosenträdgård I dag også, trykk på linken og bli med på saturday show off
Og Claus er ikke den som sitter på stumpen, på bloggen skjer det masse hver dag, og nå er han I gang med ny bok. Bare å glede seg. Boken kommer I April og handler om peoner, sukk. Da MÅ jeg vel brått HA flere peoner og da… MÅ HA større tomt, hi, hi. En smakebit fra boken finner du I bloggen hans I dag.
Apropos roser… Jeg glemmer ikke rundkjøringen utenfor Legoland I sommer… fyllt av nydelige rosa roser. De kunne ligne litt på ‘Vejlerosen’ en rose som er skapt I forbindelse med et jubileum I byen Vejle. Noen som vet navnet på denne rosen?

Ha en god lørdag
Klem fra

10 kommentarer:

Gela sa...

Vilket inspirerande inlägg . Skall titta runt bland länkarna du gav. Önskar dig en fin fin helg/Gela

Mariann sa...

Det er lett å la seg friste. Austinrosene er nydelige. Tror at du får tilsendt katalogen selv om de ikke sender roser til Norge. Det er likevel mulig å få tak i endel sorter her etterhvert.
Claus Dalby er en flink inspirator og en flink bokselger.
Ha en fortsatt fin helg.

Anonym sa...

Nydelig og inspirerende innlegg.
Å ja, det er så lett å la seg friste med nye planter til hagen.
Har noen Austinroser og de er bare så nydelige, har kjøpt dem på hagesentrer her.
Mange hagesentrer bestiller også inn etter ønske.
Ønsker deg en fortsatt fin helg.
Klem

Furulunden sa...

Husker ikke helt hva jeg kommenterte, men jeg lurte nok på hvor i Østfold du bor, selv bor jeg i Fredrikstad

anne - moseplassen sa...

De ER vakre de rosene, jeg har jo med tiden fått mer sans for hageroser (men fortsetter å misslike bukettroser. Men det finnes en hel del Austinroser å få kjøpt i Norge altså, så slipper du å smugle over grensen ;)

Om ikke du bor slik til at det lokale garnteriet kan overbevises om å ta inn sorter, så kan du bestille fra en av de som sender barrots her i Norge.

Linda, på andre siden av oslofjorden ligger det en hage som jeg tror har Norges største samling av Austinroser. Tror de tar i mot besøk. Skal jeg se om jeg kan få gravd frem kontaktinformasjon, purr på meg om du ikke har hørt noe i løpet av helgen.

Linda sa...

Gela: Takk for hyggelige ord:)
Mariann: Roseexperten i råde har jo også en del sorter, så jeg får nok tak i noen, men det var det å velge da... sukk:)
Mio: Kan tenke meg de er nydelige ja:) det blir spennende å se hva jeg ender opp med...:)
Furulunden: Jeg bor også i fredrikstad, i onsøy:) På andre siden av fjorden for deg:)
Anne: Å takk det hørtes ut som et sted å besøke:) alltid moro å reise rundt å besøke steder og få inspirasjon:)

Snuffeldyret sa...

Hagen til Frank og Mona i Sande er iallefall proppfull av roser. Vet ikke om det er den du tenker på Anne?

Jeg er også fan av Claus. Dog må jeg si at jeg er litt skuffet over Mitt haveliv. Den skjemmes synes jeg av for mange bilder i dårlig kvalitet. Uskarpe og ute av fokus, noe som er synd for det er en virkelig hærlig bok!

merethe sa...

Roser er den vakreste blomsten jeg vet om. Har en del roser i hagen og flere skal det bli. Her får heg kjøpt ganske mange forskjellige Austin roser.

Frøken Solhat sa...

Uha ja....det gen skal man virkelig passe på.....det kan blive en bekostelig affære :0) Jeg har også netop lige købt Dalbys nye skriverier......men desværre har tiden ikke været til at få ordentlig kigget i den p.g.a møde, fødselsdage og ander vigtige gøremål.......men nu tror jeg tiden er kommet til at åbne bogen i aften :0)

Den omtalte Vejlerose kender jeg desværre ikke :0)

Knus Dorthe

anne - moseplassen sa...

Snuffeldyret, har Frank fått ny kone??
hehe, heter ikke konen hans Camilla ;)
Men ja, det er den hagen jeg tenker på :)

http://www.savannah.no/
Trykk på kontakt så kommer det opp en epostadresse. Eller om du heller vil ringe så kan jeg høre med en felles venninne etter telefonnr.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails