VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)Prosjekter

Vi eller jeg har mange prosjekter som angår hagen.
Blandt annet ønsker vi oss en platting, gjerne med tak over slik at vi kan sitte i hagen selv om det regner.


Noe slikt som dette bildet viser har alltid vært et stort ønske. Tenk å få et sted å sitte tidlig på våren, min sterkt savnede solvegg:) Samt et tak å krype innunder når det regner, og et sted vi kan samles å ha det hyggelig på sommerkveldene. Ønsket mitt er fortsatt et sted som dette, men nå nærmer drømmen seg et orangeri,he, he:) Men en kombinasjon er et stort ønske:) Og jeg tror det hadde blir veldig fint på tomten vår også. Men fortsatt er dette en drøm:)

Ellers har mange prosjekter vært knyttet opp mot huset, men bygging av garasje er jo ikke irrelevant for hagen det heller. Så en del av hagen har stått på vent til garasjen var plassert, så den delen skal jobbes med i år. Her står morelltreet, og solen skinner hele dagen, iallfall når solen står høyt på himmelen. Dermed er dette stedet for en platting:)

I fjor fikk jeg rosebedd langs hele stakittgjerdet foran huset. Så dette er jeg spent på i år.


Et annet prosjekt er å åpne opp litt på verandaen foran huset slik at vi får mer kontakt med hagen. Her er det en del skygge frem til 13.00 tiden på sommeren og om våren er det mer skygge der. Ønsker meg rhododendron og magnolia her. Og beddet langs huset må ryddes i.

Ønsker meg grønnsaksbedd, men det må av mangel på plass hos meg, få lov til å stå litt ute på naboens tomt. Mye fjell der, men med løsninger som forhøyet bedd skulle det la seg gjøre.

Jeg ønsker meg også en portal i gjerdet på venstreside av drivhuset. Her har vi utsikt over havet og den har jeg lys ttil å ramme inn med en portal. Samboer er helt uenig, men jeg vil og skal, så vi får se:) Jeg ønsker å ha en duftkaprifol som klatrer i portalen og mulig en rose. Til info; duftkaprifolen er allerede plantet:):)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon

Annika Christensen sa...

Jag sitter här och är alldeles häpen och imponerad av detta vackra projekt.
Hade jag bott i Norge hade jag gärna kommit på besök för reportage.
Så fin ni har det!
Annika
Som aldrig har varit i Norge

Linda sa...

Tusen takk annika:) Men dette er min inspirasjonskilde, og min ønskedrøm. Bildene er tatt hos min venninne, og der skulle du laget reportasje ja. Ikke minst om hennes magnolia trær, flere stoore magnolia 'galaxy' og andre sorter er plantet, og har overlevd tre vintre nå i sone 3:) Jeg skal ut og lage et blogginnlegg derfra så får du en nærmere kikk:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails