VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)







mandag 31. mai 2010

En flott dag


Nå er min venninne blitt gift med sin kjære. Det var et super fint bryllup, og værgudene var samarbeidsvillige. Bryllupet ble holdt på Isegran i Fredrikstad, både vielse og fest ble holdt ute. På isegran er det en gammel rosehage, og urtehage. Så er man hageinteressert så er det vel verdt et besøk.
Alt var så vakkert og jeg kjempet en evig kamp mot tårene.
 
IMG_7434
Maange skåler ble utbringt til ære for det nydelige paret
 
IMG_7463 IMG_7415 IMG_7412
 
Min venninnes yndlingsblomst er Liljekonvaller og det var overalt; på bordene, på kort, hefter, i potter og vaser, på brudens far, brudgom og brudesvenn, og selvfølgelig brudebuketten. Kjempevakkert
 
IMG_7464 IMG_7462 IMG_7414
IMG_7514 IMG_7515 IMG_7516
 
Blomstene er plukket selv, bordkort, og sanghefte er laget selv. Ja denne jenta har en kjempekapasitet som er beundringsverdig.  Det meste, om ikke alt er ordnet selv.
 
IMG_7439
Så vil jeg (på venstre side av bruden) og jentene igjen GRATULERE, og ønske masse masse lykke til.

IMG_7452
Klem fra

fredag 28. mai 2010

Hurra da kom pakken i posten



Jeg bestilte i høst georginer fra The national dahlia collection i England. Jeg har vært spent på om jeg kom til å få dem i posten, men det har jeg gjort. Det var sååå mange sorter å velge mellom, men jeg tenkte først å bare å prøve å se om det gikk. Så jeg begrenset meg… det ser kanskje ikke sånn ut men…til meg å være er det ikke galt, det lover jeg. Det jeg var litt misfornøyd med i fjor var at dahlia-beddet var litt blast i fargene. Jeg hadde kun hvite og noen helt lyserosa. Så i år ønsket jeg meg noen med mer farge, litt sterkere rosa.
  Men de jeg bestilte var:
 
618-ARABIAN-NIGHT 642-BETTY-BOWEN
Arabian night                                                        Betty Bowen
1205-ABRIDGE-TAFFY 1738-AMARAN-TROY
Abridge taffy                                                               Amaran Troy
1952-ALISON 1959-BARBARRY-GEM
Allyson                                                                        Babarry Gem
1982-DEEPEST-YELLOW 1988-ANNIVERSARY-BALL
Deepest yellow                                                          Anniversary ball syn brookfield enid
2067-AMIRA 2352-CHIMBORAZO
Amira                                                                           Chimborazo
2374-APPLE-BLOSSOM 2391-HILDA-CLARE
Apple Blossom                                                           Hilda Clare
3902-AMANDA 6375-PAT-KNIGHT
Amanda Harvest                                                      Pat knight
8025-BRANTWOOD alpen beauty
Brantwood                                                                 Alpen beauty
 
De mørke sortene (arabian night, pat knight og chimarazo) skal stå i mitt mørke bedd, de vannliljelignede artene tror jeg er lave sorter så de står for seg til jeg finner ut om de er høye eller lave. Kanskje jeg setter de i store potter, så kan jeg sette dem der jeg synes de passer ettersom jeg ser hvordan de blir. Pom pom-sortene er små “pom pommer”, og de synes jeg er så søte innimellom de andre.
Den gule skal få stå ved min Aicha rose, og den er så sart gul at det tror jeg kommer til å bli fint. I det hele tatt er jeg spent på disse langveisresiende små. Akkurat nå ser de ikke ut slik som på bildene her, men heller mer slik:
 
IMG_7322
 
…Noe preget av reisen over havet er de. Men med bra stell så håper jeg de klarer seg. Og til høsten skal jeg bestille flere sorter herfra, for det var rene godtebutikken:)
Anne på Moseplassen har skrevet mye nyttig om georginer her
Men jeg er fremdeles i bryllupmodus:) Jeg gleeeder meg sånn til i morgen. Tårene mine kommer til å trille vilt. Jeg gråter jo for alt… ganske håpløst. Jeg foreslo for den andre forloveren at hun leste talen så kunne jeg gråte… Men jeg får vel manne meg opp så godt jeg kan. Jeg har vært med å hjulpet til i kveld og det kommer til å bli sååå fint:)
                                                       Jeg ønsker dere en god hagehelg, klem fra

torsdag 27. mai 2010


Litt stille på meg om dagen, men jeg kan love dere at det ikke er stille her.

Det skjer mye i hagen, og her er det flere ting jeg vil dele. Men nå er hodet mitt først og fremst opptatt av min venninne som skal gifte seg på lørdag. Jeg skal være forlover og gleeeeder meg stort. Vi er to forlovere, og det har vært veldig hyggelig. Vi har sammen hatt mange hyggelige samtaler og stunder i dette halve året. Jeg har vært forlover før, men alltid vært alene om oppgaven, men må si at det er udelt positivt å være to. Det er jo en ære og glede å være forlover, så jeg er såå takknemlig for oppdraget.

Bryllupet skal være ute, på Isegran i Fredrikstad. Et nydelig sted med flott rose-og urtehage. Desverre så blomstrer det ikke noen av de enda, men det skal nok hundrevis av Liljekonvall bøte på. Liljekonvall er favorittblomsten, og skal derfor prege hele bryllupet. Å som jeg gleeeder meg!:)

Vielsen skal også være der ute. Jeg håper og ber om pent vær, og aldri har jeg vel vært så ofte inne på http://www.yr.no/ Jeg skal IKKE vaske bil, eller vinduer for da begynner det som jeg har fortalt alltid å regne... Kanskje jeg skal gjødsle... for da stopper alltid regnet... For nå vil vi bare ha sol, sol og atter sol:) Jeg er imponert over min venninne som klarer å stelle i stand til så flott og stor fest, og jeg håper virkelig at dagen blir som hun ønsker.

Derfor skjer det ikke så mye her på bloggen, brune negler og grønne fingrer skrubbes. Malingskosten får ligge i fred til over helgen. En forlover fullt av hvite prikker i ansikt og hår er kanskje ikke så greit. Så jeg nøyer meg med å småpusle litt innimellom. For det er jo ikke det at det ikke skjer noe i hagen. Her skjer det MASSE:) Det jer har gjort er å ha fulgt tips fra Claus og sprøytet rosene med Calypso mot skadedyr (tar liljebiller også), men jeg sliter litt med å finne den han anbefalte mot sopp og andre bladsykdommer; Baymat Ultra. Noen som vet hvor de har den? Er Baymat rosespray kanskje litt det samme? Og her vil jeg bare gi et tips, Plantasjen er dyyyre på disse produktene, over 60-70 kr dyrere pr boks enn gartneriet her i nærheten. Så her lønner det seg å sjekke ut litt.

Nå skal det ordnes med tale, gaven er i boks, og i morgen skal jeg hjelpe til med å ordne i stand.
Hodet mitt er som sagt andre steder nå, men jeg kommer sterkere tilbake over helgen:) Jeg har tittet innom deres blogger i ny og ne, og det er så gøy å se hva som skje hos dere. Mange nydelige bilder og tips og store happenings. Noen skal til og med bli tante:) Veldig koselig:) Desverre har jeg ikke fått lagt igjen så mange spor, men som sagt, jeg kommer sterkere tilbake:)
Siste nattevakt i natt, men baking på programmet. Jeg bakte 50 kringler i natt, og til natten skal jeg bake like mange kanelsnurrer. det er nemlig turnkonkurranse, og bakst blir mitt bidrag denne gang. Jeg har ikke glemt at jeg har lovet å legge ute oppskriften på verdens beste vafler, så den kommer den også.
Jeg ønsker dere en aldeles nyyydelig hagehelg, med masse godt vær. Og selv om plantene er glad for litt regn i ny og ne, så får de nøye seg med hagesalngen i helgen, for JEG VIL HA SOL!:)


Klem

mandag 24. mai 2010

Nye innkjøp


I dag var jeg på Dyhre gartneri igjen.
Det som er så flott her, er det liksom alltid er i forandring, og det er alltid noe nytt for hver gang jeg er her synes jeg.
 
IMG_7257 IMG_7256 IMG_7258
Med meg hjem ble en anassalvie, som lukter helt nydelig av ananas:) Flere kjempeverbena, for mine selvsådde ble det jo absolutt ingenting av, duftheliotrop, og to “Astrid Lindgren” som skal stå i beddet sammen med peonene mine. En som nesten ble med hjem var blandt annet denne:
 
IMG_7247 En nydelig englepelargonia. Men jeg lot den stå…. men vet ikke hvor lenge det varer….
Men det er jo bakdelen ved å ha overvintret mange planter, at nå lider jeg av et enormt plassproblem, he, he:)
IMG_7229 IMG_7239 IMG_7240
 
Men jeg mistenker “Må ha-genet” for å slå inn, og da har jeg jo en grunn til å dra inn igjen:)
 
IMG_7267
 
Og det gjør jeg jo sååå gjerne:)
 
IMG_7265 
I ettermiddag har vi hatt besøk av familien og vi har spist vaffler. Fått en veldig god oppskrift av en kollega, som jeg deler med dere i morgen,  før jeg roter bort den lille gule lappen som den verdifulle oppskriften står på. Nå skal jeg kose meg med opptak fra fredagens episode av trädgårdsfredag.
 
Og så skal jeg besøke deres blogger. Jeg må igjen takke for alle hilsner og besøk, det varmer veldig. Og så er det noen “nye” som legger igjen hilsner også og slik oppdager jeg også nye flotte blogger. Så gøy.
                                                                                                                                Klem fra

søndag 23. mai 2010

En fin helg

Været har vært nydelig denne helgen. Ungene har til og med badet, og jeg har vasset. Båtsesongen har for mange startet for fullt denne helgen. Vi er som vanlig litt sent ute, men samboer har pusset båt i hele dag, så vi håper den kommer på sjøen til tirsdag. Det ser så deilig ut der ute på det store blå i dag.

IMG_7179 IMG_7180
 
Vannet er ikke så veldig varmt, så det er nok en stund til jeg kaster meg uti, men deilig å kunne kjenne litt saltvann på føttene igjen. Ungene derimot… ja, nå er det plutselig blitt sommer:)
Men på ettermiddagen så det farlig mørkt ut på himmelen, men de strøk forbi og innover mot byen, og her kom det ikke så mye som en regndråpe, men en vakker regnbue kunne vi se.
 
IMG_7222
 
I hagen har det skjedd litt godt:
 
IMG_7174
Jeg har ordnet i drivhuset. Akurker er plantet, flere sorter tomater; coctail-, biff- og plommetomater. Et par store planter som har små blomster for tidligere avling, og fire små som har en liten stund igjen før de bærer frukt.
 
IMG_7175 
 
Foran agurkene plantet jeg ut en rad med jordbær for tidligere bær i hagen.
 
IMG_7190
Ved den ene porten blomstrer Heggen, og den fyller hele hagen med en nydelig duft, Og det er tusenvis av marihøner på den, for lusene elsker skuddene til heggen, og marihønene elsker lusene, så her trekker skadedyr til seg nyttedyr. Og jeg bærer noen marihøner inn i drivhuset også, slik at de gjør litt nytte for seg der også.
IMG_7199 IMG_7200
 
Så litt andre bilder fra hagen:
IMG_7204 IMG_7205 IMG_7203
Disse pinseliljene som jeg ikke vet navnet på kommer i fra hagen til min kjære farfar som gikk bort i vinter. Jeg fikk noen løker av ham for flere år siden, og de blomstrer godt hvert år. Og jeg er så glad i dem, og ekstra glad i dem nå, for jeg tenker på ham hver gang jeg ser dem. Han visste jeg var glad i disse velduftende blomstene, og pleide å ringe til meg hver gang de blomstret i hagen hans, og ba meg plukke med meg en bukett hjem. Så på lørdag dro jeg ut i hagen hans og plukket en stor bukett og satt i en vase på graven hans. Nå var det min tur til å plukke til ham. Og når de visner ned skal jeg  ta opp noen løker og sette på graven, slik at de blomstrer igjen der til våren.
 
IMG_7216
 
Ønsker dere en fortsatt god pinse
I morgen skal jeg på Dyhre å kjøpe kjempeverbena, gleeeeder meg:)
                                                                                                     Klem fra
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails